Pasztet: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to 83.21.252.198. Autor wycofanej wersji to 80.53.58.170.)
(dodałem informacje do zdania o tym, że po spożyciu trzeba się skonsultować)
Linia 10: Linia 10:
==Pasztet za 1,19 zł==
==Pasztet za 1,19 zł==
Pasztet za 1,19 zł jest prawie dwa razy droższy od pasztetu za 0,60 zł, lecz mimo to o wiele gorszy w smaku. Aby kupić go taniej, należy poczekać, aż minie jego [[termin ważności]] i sprzedawca ustanowi na ten produkt promocję. Przed spożyciem należy jednak sprawdzić, czy nie zalęgła się na nim [[pleśń]]; jeśli tak, to można spożywać bez obaw.
Pasztet za 1,19 zł jest prawie dwa razy droższy od pasztetu za 0,60 zł, lecz mimo to o wiele gorszy w smaku. Aby kupić go taniej, należy poczekać, aż minie jego [[termin ważności]] i sprzedawca ustanowi na ten produkt promocję. Przed spożyciem należy jednak sprawdzić, czy nie zalęgła się na nim [[pleśń]]; jeśli tak, to można spożywać bez obaw.
Po spożyciu koniecznie skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą.
Po spożyciu koniecznie przeczytaj skład pasztetu i skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy trzykrotnie przeterminowany pasztet jest idealny dla twego [[Zdrowie|zdrowia]] i [[Życie|życia]].


==Odmiany pasztetu==
==Odmiany pasztetu==

Wersja z 19:44, 13 kwi 2009

Plik:Pasztet firmowy.jpg
Chleb z pasztetem i pasztetem na zagrychę

Jest pasztet, jest impreza!

Polski uczeń o pasztecie

Pasztet – pożywienie w formie mielonych najlepszych przyjaciół człowieka, często z puszki. Pasztet najczęściej jest trzykrotnie przeterminowany, jednak zawsze smaczny.

Święto

Święto pasztetu jest obchodzone 19 października. W ten dzień wbijamy w pasztet podlaski sześć zapałek, podpalamy i wyrzucamy przez okno.

Pasztet za 1,19 zł

Pasztet za 1,19 zł jest prawie dwa razy droższy od pasztetu za 0,60 zł, lecz mimo to o wiele gorszy w smaku. Aby kupić go taniej, należy poczekać, aż minie jego termin ważności i sprzedawca ustanowi na ten produkt promocję. Przed spożyciem należy jednak sprawdzić, czy nie zalęgła się na nim pleśń; jeśli tak, to można spożywać bez obaw. Po spożyciu koniecznie przeczytaj skład pasztetu i skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy trzykrotnie przeterminowany pasztet jest idealny dla twego zdrowia i życia.

Odmiany pasztetu

  • pasztet masowego rażenia
  • pasztet „ostatni posiłek”
  • pasztet „milczenie owiec”
  • pasztet „przegląd magazynu”
  • pasztet „zielono mi”
  • pasztet z delikatną warstwą meszku
  • pasztet z Constaru
  • pasztet „transwestyta”
  • pasztet wtórnie przerobiony
  • pasztet „śmierć o poranku”
  • pasztet Podlaski
  • pasztet Mazowiecki
  • pasztet Babuni
  • rasta pasztet w trzech kolorach

Szablon:Ok