Zupa: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Прзывруцоно прзедостатниоу вэрсе, ей аутор то Botyzjusz I. Аутор выцофанэй вэрсйи то 89.73.239.203.)
Linia 22: Linia 22:


[[Kategoria:Sztuka kulinarna]]
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]]
[[Kategoria:Narkotyki]]

Wersja z 20:35, 1 lis 2010

Zupa – bliżej nieokreślona ciecz (w skrajnych przypadkach ciało stałe) podawana jako danie głównie na stołach Polski jako środek zapobiegawczy w chorobach: popromiennej oraz poalkoholowej.

Charakterystyka zupy

Środowiskiem naturalnym zupy są garnki, kuchnie, podłoga, (co się często zdarza) i sobotnie obiadki u babci. Prócz różnobarwnych cieczy w zupie można znaleźć makaron, ryż, mięso i wygrzebywane na bok warzywa. Zupę najczęściej spożywa się łyżką, bo widelec przecieka.

Rodzaje zupy

Szablon:Stubkuch