Margaryna: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(nowa strona)
 
M (stub)
Linia 13: Linia 13:


{{przypisy}}
{{przypisy}}

{{stubkuch}}

Wersja z 14:15, 12 sty 2011

Plik:Margarrryna.jpeg
Nożownik napada margarynę
Aktor twojej przyszłej reklamy

Margaryna – jadalny tłuszcz spożywczy. Stanowi papkę rozmiękczoną z różnych olejów roślinnych (tj. sojowych, rzepakowych lub Kujawskich) zmieszaną z wodą, a w następnej kolejności nakładaną na kromkę chleba. Jej niesamowita egzystencja stanowi, że praktycznie rozpływa się w ustach, a jedzenie jej samej jest wielce zdrowe, gdyż pochodzi z dobrze przebadanych tłuszczy jak i ziół. Jedną ze sławniejszych firm margarynowych jest Delma.


Z reguły margaryna jest miększa od masła, gdyż ta jest produkowana na bazie naturalnych składników, natomiast masło pochodzi z utwardzonej (oraz przeterminowanej) śmietany ze śladowymi ilościami budyniu. Jednak nie oznacza to, że margaryna się nie psuje i jest całkiem tró – gdy tylko za długo postoi na półce w sklepie, kupując ją zaopatrzasz się w dodatkowe ilości wodnistego nasienia.


Zastosowanie

Margarynę stosuje się tak, jak masło. Nakłada się ją na tą stronę kromki, na którą zwykle opadnie po opuszczeniu. Praktycznie zawsze trafiasz na właściwą stronę. W przypadku posiadania popsutej margaryny użyj jej robiąc to-i-owo i stosuj docelowo tam, gdzie się powinno. Efekt – możesz już kręcić nową reklamę Delmy, bo aktora już masz. Natomiast lekko zamarzniętą margarynę[1] można użyć do pieczenia bądź smażenia ciast.

Przypisy

  1. Otrzymasz ją, spożywając margarynę przed datą jej wyprodukowania


Szablon:Stubkuch