Sztuka kulinarna: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (kategoria.) |
M (+ grafika) |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
[[Grafika:Cannibals.jpg|right|170px|thumb|<center>Sztuka kulinarna towarzyszy ludzkości od wieków</center>]] |
|||
'''Sztuka kulinarna''' - to [[dziedzina nauki]] zajmująca się przetwarzaniem martwych [[Zwierzę|zwierząt]], [[Człowiek|ludzi]] i [[roślina|roślin]]. |
'''Sztuka kulinarna''' - to [[dziedzina nauki]] zajmująca się przetwarzaniem martwych [[Zwierzę|zwierząt]], [[Człowiek|ludzi]] i [[roślina|roślin]] (według [[Robert Makłowicza|Roberta Makłowicza]] jest do befinicja niedokładna, gdyż zakłada on, że jadł ''pyszną zupę na wirusach''). |
||
Prawdopodobnie pierwszym dziełem sztuki kulinarnej było zwierzątko, które nie zdąrzyło zpieprzyć z płonącego lasu. Dlatego też za pierwszego artystę uprawiającego sztukę kulinarną nalezałoby uznać owe zwierzątko. |
|||
{{stub}} |
{{stub}} |
Wersja z 15:51, 25 maj 2006
Sztuka kulinarna - to dziedzina nauki zajmująca się przetwarzaniem martwych zwierząt, ludzi i roślin (według Roberta Makłowicza jest do befinicja niedokładna, gdyż zakłada on, że jadł pyszną zupę na wirusach).
Prawdopodobnie pierwszym dziełem sztuki kulinarnej było zwierzątko, które nie zdąrzyło zpieprzyć z płonącego lasu. Dlatego też za pierwszego artystę uprawiającego sztukę kulinarną nalezałoby uznać owe zwierzątko.
Autorowi tego hasła oderwało palce zaraz po tym, jak wklepał kilka zdań. Jeśli chcesz go zastąpić – rozbuduj to hasło.