Krówka ciągutka

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 09:53, 30 paź 2010 autorstwa Niewiem (dyskusja • edycje) (nowa strona)
(różn.) ← przejdź do poprzedniej wersji • przejdź do aktualnej wersji (różn.) • przejdź do następnej wersji → (różn.)
Krówki Ciągutki.

Niby taki zwyczajny, krówkowy cukierek, słynący z niesamowitej zdolności sklejania zębów, gębów, palców jak również przypadkowo napotkanych kartek i ubrań. Do tej pory tajemnicą jest dlaczegóż to nazywany jest batonem. Istnieją przypuszczenia że ma to jakiś związek z klejem Baton.

Jedzenia Krówki:

Jedzenie takiej Krówki jest prawdziwą sztuką i wymaga specjalnych umiejętności. Tylko nielicznym udało się nie ubrudzić podczas jej jedzenia. Najczęściej wszelkie próby odgryzienia kawałka kończą się rozciąganiem Krówki w nadziei że w końcu się rozerwie.

Prawdy i ciekawostki o Krówce Ciągutce:

  • Krówki Ciągutki są bardzo potrzebne w szkole, służą m. in. do pisania po nich na lekcji, a także do jedzenia.
  • Warto jest zamiast cukierków przynieść do szkoły na urodziny Krówki Ciągutki- wszyscy będą je żarli przez pół lekcji i nikt nie będzie mógł się odezwać.
  • Prawdziwą Krówkę Ciągutkę nazywamy batonem. A przynajmniej tak pisze na opakowaniu.
  • Nigdy nie wiadomo czy Krówka nie jest czasem przeterminowana, gdyż data ważności podawana jest tylko na opakowaniu zbiorczym.
  • Krówka Ciągutka w piórniku może posłużyć także za ściągę..
Papierek..

Skład Krówki Ciągutki:

cukier, syrop skrobiowy, mleko w proszku, serwatka w proszku, margaryna, aromat identyczny z naturalnym: śmietankowy, syntetycznie aromatyzowane: etylowanilina. Może zawierać śladowe ilości krówki...