Chrupki
Chrupki – to takie coś, o bliżej nieokreślonym kształcie i kolorze, wyglądające, jak niektórzy sądzą - apetycznie (pozory mylą!), popularne w supermarketach, hipermartekach oraz w co mniejszych spożywczakach. Pokarm pokrewny z chipsami, aczkolwiek te chipsy, które są z kukurydzy, również nazywa się chrupkami. Inne znaczenie: potocznie karma dla psów, kotów, chomików lub innych zwierząt domowych- i tak na jedno wychodzi- często produkowana z wiórów drewnianych oraz konserwantów, bogata w witaminy i cenny błonnik.
Cechy charakterystyczne[1]
- chrupkie
- wzmagają produkcję kału
- smaczne
- zdrowe (zależy)
- z kukurydzy (w najlepszym wypadku).
Cechy charakterystyczne dla typowych chrupek
- czerstwo-chrupkie
- powodują nieprzyzwoitą sraczkę
- smaczne (śladowe ilości)
- niezdrowe (zawsze)
- z /bógwieczego.
- W smaku podobne do drewna
- Zawierają śladowe ilości orzechów arachidowych (nikt jeszcze tego nie potwierdził, ze względu na brak składu na opakowaniu)
- produkowane z niezidentyfikowanych chemikaliów
Uwaga!
Podczas spożywania owego specyfiku zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą ( ewentualnie weterynarzem ), gdyż każda chrupka nieprawidłowo połykana zagraża twojemu życiu lub zdrowiu !
Zobacz też:
Przypisy
- ↑ Dla rodzaju luksusowego (patrz: fotka)