Zupa

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru

Zupa – bliżej nieokreślona ciecz (w skrajnych przypadkach ciało stałe) podawana jako danie głównie na stołach Polski jako środek zapobiegawczy w chorobach: popromiennej oraz poalkoholowej.

Charakterystyka zupy

Środowiskiem naturalnym zupy są garnki, kuchnia, podłoga, (co się często zdarza) i sobotnie obiadki u babci. Prócz różnobarwnych cieczy w zupie można znaleźć makaron, ryż, mięso i wygrzebywane na bok warzywa. Zupę najczęściej spożywa się łyżką, bo widelec przecieka.

Przykładowy przepis

Zalety opisanej zupy: pożywna, niedroga, łatwa dostępność składników, prosta i szybka w przygotowaniu i w konsumpcji.

1. Przygotować pusty (najlepiej choć niekoniecznie) garnek (opcja preferowana), rondel, patelnię, kubek lub jakikolwiek inny pojemnik.

2. Zdjąć spodnie, tudzież bieliznę jeśli się takową posiada. (można pominąć choć trudniej będzie wykonać w takim wypadku pkt 3.)

3. Nasrać do elementu wymienionego w punkcie 1 według preferowanej przez siebie ilości zupy planowanej do pozyskania i spożycia. (ELEMENT NAJWAŻNIEJSZY - NIE MOŻNA POMINĄĆ, INACZEJ ZUPA STRACI WSZELKIE WARTOŚCI SMAKOWE I ODŻYWCZE)

4. Produkt uzyskany w procesie opisanym w punkcie 3 wywalić na talerz.

5. Zjeść zupę uzyskaną w punkcie 4 - smacznego.

(UWAGA, MOŻLIWE JEST POMINIĘCIE PKT 1, 2 ORAZ 4 ALE POWODUJE TO UTRATĘ WALORÓW SMAKOWYCH ZUPY ORAZ NIEKTÓRYCH WARTOŚCI ODŻYWCZYCH, POMINIĘCIE PKT 3 POWODUJE UTRATĘ WSZELKICH WALORÓW UŻYTKOWO-KONSUMPCYJNYCH ZUPY)


Rodzaje zupy

Szablon:Stubkuch