Zagłębie frytkowe w Częstochowie

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru

Zagłębie Frytkowe - znajduje się ono w centralnej cześci Częstochowy. Tam też, na polach ziemniaczanych są uprawiane kartofle - głowne surowce potrzebne do produkcji Frytek - starożytnego dania podawanego przez dewoty w budach po 50-80 gr. od 100 gram. Frytki te, produkowane są na bazie najlepszego moczu produkcji własnej, standartowo do frytek dodawana jest sól prosto z kopalni wieliczka, oraz plastikowe widelczyki w kolorach bliżej nieznanych. za 5 groszy można dokupić wykwintne sosy z czerwonych buraków zwane dalej keczapem oraz majonezy z pod kija. Frytki podawane są w brązowych workach które są częsciej używane w przechowywaniu kału do analizy. Nie od dziś wiadomo że właścicielem Zagłebia Frytek jest nie kto inny jak Roman Giertych który planuje odsprzedać to piękne miejsce Talibom

Jak mówią ostatnie doniesienia, despotyczne władze Zagłębia Frytkowego stwierdziły, iż równie dobrym artykułem, na bazie którego można przyrządzać frytki jest olej samochodowy "Karusek" z szóstego tłoczenia ugniatany stopami przewodników tatrzańskich. Roman Giertych odcina się od tego i utrzymuje, że jedynym surowcem, jakiego używają jego podwładni jest czysta uryna sprowadzana z Azerbejdżanu.

Plik:Frytki.jpg
Frytki z Zagłębia Frytkowego