Pasztet

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Plik:Pasztet firmowy.jpg
Tradycyjny chleb z pasztetem i pasztetem na zagrychę

Pasztet – istnieją dwa rodzaje pasztetów. Pierwszy to pasztet z puszki, najczęściej trzykrotnie przeterminowany, jednak zawsze smaczny.

Drugim rodzajem paszteta jest zazwyczaj kobieta płci nijakiej z twarzą przypominającą obuwie. Najbardziej trzeba uważać na ten drugi rodzaj pasztetów, bo to one kąsają, gryzą i starają się uprawiać z innymi stosunki seksualne, które w ich wypadku zakrawają o czysty masochizm. Istnieje też skrajna odmiana bycia pasztetem, zwana przez naukowców hiperpasztetyzmem lub pikselozą czy też kwadratyzmem. Występuje w warunkach, gdy najładniejsza dziewczyna w danej grupie społecznej ma na imię Piotrek.

Święto paszteta jest obchodzone 19 października. W ten dzień wbijamy w pasztet sPodlaski 6 zapałek, podpalamy i wyrzucamy przez okno.

Pasztet za 1,19 zł

Pasztet za 1,19 złpasztet prawie dwa razy droższy od pasztetu za 0,60 zł, lecz mimo to o wiele gorszy w smaku. Aby kupić go taniej, należy poczekać, aż minie jego termin ważności i sprzedawca ustanowi na ten produkt promocję. Przed spożyciem należy jednak sprawdzić, czy nie zalęgła się na nim pleśń; jeśli tak, to można spożywać bez obaw.

Pasztet za 1,19 składa się głównie z mielonego papieru toaletowego (patrz serek topiony) oraz z mąki kartoflanej i odpadów przemysłu papierniczego i skórzanego. W porównaniu do pasztetu za 60 gr zawiera więcej metali ciężkich i konserwantów (do 60%). Pasztet o smaku drobiowym może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych.

Dodatkowe odmiany pasztetu w opakowaniu puszko-podobnym

  1. pasztet masowego rażenia
  2. pasztet ostatni posiłek
  3. pasztet milczenie owiec
  4. pasztet przegląd magazynu
  5. pasztet zielono mi
  6. pasztet z delikatną warstwą meszku
  7. pasztet z Constaru
  8. pasztet Transwestyta
  9. pasztet wtórnie przerobiony
  10. pasztet śmierć o poranku
  11. pasztet sPodlaski
  12. pasztet z garba Cervezy