Cukierek z alkoholem

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru

Wstrząśnięte, niemieszane!

Świstak o cukierkach z alkoholem

To co tygrysy lubią najbardziej!

Tygrysek po spożyciu cukierków


Cukierek z alkoholem (łac.dulcis e firewaters) – produkt wyglądający podobnie do zwykłego cukierka, lecz zupełnie od niego różny. Dzięki niezwykłemu połączeniu czekolady milki i polskiego bimbru po skonsumowaniu takiego cukierka, ma się kaca przez cały tydzień.

W Polsce dopuszczane prawnie normy alkoholu w cukierku (%) wynoszą: 97%, W Rosji: 113%. Szczególnie liczne występowanie na tzw.imprezach u świstaka, który znany jest ze swego uzależnienia od tychże słodyczy. Jest to także cudowny sposób tajniackiego spożywania alkoholu przez nieletnich alkoholików, aczkolwiek w amerykańskim rządzie opracowują już ustawę zabraniającą sprzedaży tych cudownych cukierków młodzieży poniżej 18 roku życia. Do Polskiego rządu podoba ustawa powinna trafić już za mniej więcej połowę wieku.

Szablon:Stubalk