Chleb

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 21:52, 1 lis 2008 autorstwa Ełek (dyskusja • edycje) (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Misiek95. Autor wycofanej wersji to 83.24.83.209.)

Chlebjedzenie proste, o właściwościach gąbczastych, służące najczęściej jako równoważnik proporcji masłowo-kanapkowych.

Właściwości

  • Wzór chemiczny chleba wygląda następująco: C6H8L12EB26. Doskonale widać, iż połowa jego składu to popularne piwo EB. Tłumaczy to poniekąd, dlaczego chleb smakuje z piwem nawet lepiej niż pizza.
  • Masło nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na ziemię stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż posmarowaliśmy złą stronę.
  • Chleb uzyskiwany jest z piekarni (ewentualnie od babci). Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci.
  • Chleb zazwyczaj posiada małą, białą karteczkę tzw.pozdrowienia od piekarni. Wszyscy wiedzą, że karteczka to najlepsza część chleba (bo jest jej najmniej, a każdy wie, że jak czegoś jest najmniej, to jest najlepsze, np. czarne oczka w ziemniakach).

Chleb służy również do przesączania denaturatu, co czynią ludzie wyższego stopnia społecznego, arysotokraci, siedzący na marmurowej ławce przed swoimi pałacami

  • Chleb jest owocem pracy ludzkich rąk, w czasach Jezusa był czczony oraz jedzony. W dzisiejszych czasach, do wytworzenia chleba, wystarczy piach, kosa, ręce, oraż pszenica.
  • Chleb najczęsciej spożywany jest z masłem, lub margaryną. Nikt nie wie co to daje, lecz takie już przyzwyczajenie. Nastepnie można na niego położyć szynkę, ser, kiełbase i inne rzeczy. Niezidentyfikowane obiekty najczęsciej jedzą chleb suchy, lub sam z masłem, ew. ze skorą z kurczaka. Można i tak ;)

Sposób produkcji chleba

Nie ma sensu go podawać, bo i tak nikomu nie uda się go upiec.

Szablon:Stubkuch