Frytki

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Plik:Frytki.jpg
Weeeź jedną, nikt nie zauważy...

A może frytki do tego?

Frytki w słynnej anegdocie

Frytki – żółte paski wyrabiane z ziemniaków, popularnej w Polsce i w krajach ościennych, a także na Bałkanach i w Rosji. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według międzynarodowych standardów kuchni polskiej, czyli z dodatkiem soli, keczupu albo majonezu, czy też z dwoma a czasami nawet z trzema na raz dodatkami, zależnie od wizji kucharza lub złożonego zamówienia.

Ciekawostki

  • W Częstochowie znajduje się największe w kraju zagłębie frytkowe.
  • Największa inwestycja Lęborka to popularne w Egipcie frytencje.
  • Brytyjczycy polewają frytki octem. Tym brązowym.

Zobacz też