Masło

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Zapas na zimę

Masło – produkt przemiany materii płynnej mleka wskutek długich nacisków.

Pozyskiwanie

Masło- (czyt. Lurpak)to zółte, lepkie, tłuste coś. Pozyskiwane przy ugniataniu mleka.

Parser nie mógł rozpoznać (błąd składni): {\displaystyle mleko + ugniatanie = masło}

Sposób użycia

Produkt, należy wsadzić pomiędzy dwa kawałki wafla i spożywać na sposób popularnych lodów "Śnieżka".

Właściwości odżywcze

Jedna dawka pudełka rano zaspokaja chęć walenia głową o asfalt na cały dzień. Można delektować się nim cały dzień, bez użycia sztućców.

Właściwości fizyczne

  • Doskonale przewodzi ciepło, posiada także właściwości magnetyczne względem podłogi, co tłumaczy zdolność do upadku posmarowanych kromek chleba masłem w dół.
  • Chleb z masłem zawsze spada masłem do dołu, co można wykorzystać przy budowie napędu antygrawitacyjnego.
  • Doskonale nadaje się do wieczornych pogaduszek, można z nim się śmiało napić wódki oraz innych napojów alkoholowych.

Zobacz też