Budyń: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 55: Linia 55:
* najczęściej z ręki;
* najczęściej z ręki;


==Smaki==
*-żółty(smak bananowy)
*-żółty(smak bananowy)
*-zielony(ogórkowy)
*-zielony(ogórkowy)
Linia 60: Linia 61:
*-czerwony(o smaku pomidorów)
*-czerwony(o smaku pomidorów)
*-rudy( marchewkowy)
*-rudy( marchewkowy)
*-oraz 100 innych smaków


== Narzędzia do zjedzenia budyniu==
== Narzędzia do zjedzenia budyniu==

Wersja z 18:29, 7 paź 2010

Plik:1001 przepisów na Budyń.PNG
Książka pt. 1001 przpsiuf na budyń

Słyszałeś, co powiedziała? Bu-dyń!

Wróżek chrzestny do Pana Prima Aprilisa o budyniu

Kurfa dochodzę, dochodzę...ooo...ooo...o kurfa! Jest, jest, jest. Nie kurfa tylko nie do kakao. O żesz ty w dupę budyń!

MacGyver podczas tworzenia budyniu

Budyń to świetny deser ale nie sprawdza się jako sanki

Google o budyniu

– Czym się różni sperma od budyniu?
– Spróbuj budyniu!

Porzekadło starosłowiańskie o budyniu

Budyń – najbardziej mityczne jedzenie na całym świecie. Ulubiona potrawa Nonsensopedysty. Daleki, ...znaczy DALEEEKI kuzyn serka Danio po siostrze babci cioci wujka lub podobnie.

Kto wynalazł budyń?

Mało znanym faktem jest, że budyń jest dziełem samego MacGyver'a. Podobno "przewielebny twórca wszystkiego z niczego" wynalazł budyń podczas masturbacji, kiedy to jego sperma dostała się do kubka kakao przygotowanego przez jego matkę.

123 lata bez budyniu?

Według legendy powstała substancja miała tak samo wielką moc jak sam MacGyver. Postanowił zniszczyć budyń lecz zabardzo kochał swą spermę by móc to zrobić. Zamiast tego ukrył go na górze Olimp, na której mógł spokojnie rozmnażać się poprzez podział plemników. Olimpijscy bogowie byli tak zachwyceni mocą budyniu, że zmienili jego nazwę na "ambrozja" i przez 123 lata przypisywali sobie jego powstanie. W krótce okazało się, że wraz ze spermą Mac'a do żołądków bogów trafił obcy, który wywoływał u nich jednocześnie zatwardzenie i sraczkę. Ci, którzy przeżyli postanowili modlić się do MacGyvera by przyszedł i uleczył ich z kosmitów. On niemogąc patrzeć na ich cierpienie zdecydował się chirurgicznie za pomocą szczotki do kibla wyjąć obcych z ich pośladków. I tu nie mogę powiedzieć co było dalej bo zniechęce was do jedzonego przez was obecnie budyniu...Dodam tylko, że Rafał i Marcin są poza tyłkami bardzo szczęśliwi.

Z czego to jest?

Budyń składa się z:

  • mleka;
  • kakao;
  • skrobi;
  • parahydroksybenzoesanu metylu;
  • kofeiny (budyń w wersji Cofee)
  • gumy do żucia (dla nastoletnich);
  • kwasu askorbinowego (ale rzadko);
  • żelatyny (niekoniecznie);
  • króla żelatyny (jeszcze bardziej niekonieczne);
  • niewielkiej ilości odpadów z Czarnobyla;
  • spermy (to tak orientalnie) ;
  • Rudego 102;
  • śladowych ilości orzechów arachidowych;
  • wielkiego pomidora wraz z jajkiem oraz (szczyptą) cynamonu;
  • może zawierać śladowe ilości kiełbasy;
  • opakowania (proszek musi gdzieś się podziać);
  • niearomatycznych przypraw

Z czym to się je?

Można zjeść sam budyń, ale można użyć także paru artefaktów:

  • kakao;
  • grzybów;
  • warzyw;
  • opon;
  • Nestea;
  • złota;
  • płatki;
  • z musli;
  • z kolegą/koleżanką;
  • inny budyń.
  • kochanką

Jak się to je?

Istnieje kilka prastarych sposobów:

  • z miseczki (tradycyjnie);
  • ze szklanki (na szybkiego);
  • z piersiówki (na imprezie);
  • z buta (w razie, gdy nie ma naczyń w domu albo matka wszystkie potłukła z nerwów lub koleżanka z roku)[przesada];
  • z opakowania (zalatuje papierem bądź innymi dodatkami).
  • najczęściej z ręki;

Smaki

  • -żółty(smak bananowy)
  • -zielony(ogórkowy)
  • -brązowo-biały(czekoladowo-waniliowy)
  • -czerwony(o smaku pomidorów)
  • -rudy( marchewkowy)
  • -oraz 100 innych smaków

Narzędzia do zjedzenia budyniu

  • szpadlem, ewentualnie łopatą;
  • widelcem;
  • palcami (w chinach je się pałeczkami);
  • z pomocą słomki;
  • przez sitko (długo ale bez spermy).

Rola budyniu w świecie

Wbrew pozorom jest to najbardziej strategiczny surowiec świata – tłukli się o niego wszyscy wielcy przywódcy.

Niestety nikt nie zdobył tego cennego surowca, bo/dlatego że/ponieważ trzeba było pójść po niego aż do spożywczego.

Konsumenci budyniu na świecie

  • Nonsensopedyści – 239%;
  • UK – 1%;
  • Somalia – 0,7%;
  • USA – 0,2%;
  • Polska – 0,2%;
  • Rosja – 0,2%;
  • Chiny – 0,1%;
  • Afganistan – 0,09%;
  • Korea Północna – 0,02%;
  • Kazachstan – 0,0001% (produkcja 10 saszetek);
  • Wolne Miasto Kraków – 0,00002% (produkcja budyniu Lajkonik);
  • Reszta świata – 0,3%;
  • Opole – 67%;
  • Opole na bis – 10%;
  • Polscy studenci – 312% (błotny);
  • Starsi ludzie – 101,5% (zmuszeni brakiem zębów).