Chleb: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 4: Linia 4:
[[Grafika:Prawie_piwo.jpg|right|thumb|200px|Etykietka z chleba]]
[[Grafika:Prawie_piwo.jpg|right|thumb|200px|Etykietka z chleba]]
* [[Wzór chemiczny]] chleba wygląda następująco: C6H8L12EB26. Doskonale widać, iż połowa jego składu to popularne piwo [[EB]]. Tłumaczy to poniekąd, dlaczego chleb smakuje z piwem nawet lepiej niż [[pizza]].
* [[Wzór chemiczny]] chleba wygląda następująco: C6H8L12EB26. Doskonale widać, iż połowa jego składu to popularne piwo [[EB]]. Tłumaczy to poniekąd, dlaczego chleb smakuje z piwem nawet lepiej niż [[pizza]].
* [[Masło]] nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na [[ziemia|ziemię]](co też morze posłużyć jako napęd anty grawitacyjny) jak stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż posmarowaliśmy złą stronę.
* [[Masło]] nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na [[ziemia|ziemię]] (co też morze posłużyć jako napęd anty grawitacyjny) jak stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż posmarowaliśmy złą stronę.
* Chleb uzyskiwany jest z [[piekarnia|piekarni]] (ewentualnie od [[babcia|babci]]). Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci.
* Chleb uzyskiwany jest z [[piekarnia|piekarni]] (ewentualnie od [[babcia|babci]]). Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci.
* Chleb zazwyczaj posiada małą, białą karteczkę tzw.pozdrowienia od piekarni. Wszyscy wiedzą, że karteczka to najlepsza część chleba (bo jest jej najmniej, a każdy wie, że jak czegoś jest najmniej, to jest najlepsze, np. czarne oczka w ziemniakach).
* Chleb zazwyczaj posiada małą, białą karteczkę tzw.pozdrowienia od piekarni. Wszyscy wiedzą, że karteczka to najlepsza część chleba (bo jest jej najmniej, a każdy wie, że jak czegoś jest najmniej, to jest najlepsze, np. czarne oczka w ziemniakach).

Wersja z 09:19, 25 kwi 2009

Chlebjedzenie proste, o właściwościach gąbczastych, służące najczęściej jako równoważnik proporcji masłowo-kanapkowych.

Właściwości

Etykietka z chleba
  • Wzór chemiczny chleba wygląda następująco: C6H8L12EB26. Doskonale widać, iż połowa jego składu to popularne piwo EB. Tłumaczy to poniekąd, dlaczego chleb smakuje z piwem nawet lepiej niż pizza.
  • Masło nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na ziemię (co też morze posłużyć jako napęd anty grawitacyjny) jak stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż posmarowaliśmy złą stronę.
  • Chleb uzyskiwany jest z piekarni (ewentualnie od babci). Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci.
  • Chleb zazwyczaj posiada małą, białą karteczkę tzw.pozdrowienia od piekarni. Wszyscy wiedzą, że karteczka to najlepsza część chleba (bo jest jej najmniej, a każdy wie, że jak czegoś jest najmniej, to jest najlepsze, np. czarne oczka w ziemniakach).

Chleb służy również do przesączania denaturatu, co czynią ludzie wyższego stopnia społecznego, arystokraci, siedzący na marmurowej ławce przed swoimi pałacami

  • Chleb jest owocem pracy ludzkich rąk, w czasach Jezusa był czczony oraz jedzony. W dzisiejszych czasach, do wytworzenia chleba, wystarczy piach, kosa, ręce, oraz pszenica.
  • Chleb najczęściej spożywany jest z masłem, lub margaryną. Nikt nie wie co to daje, lecz takie już przyzwyczajenie. Następnie można na niego położyć szynkę, ser, kiełbasę i inne rzeczy. Niezidentyfikowane obiekty najczęściej jedzą chleb suchy, lub sam z masłem, ew. ze skorą z kurczaka. Można i tak ;)

Sposób produkcji chleba

Nie ma sensu go podawać, bo i tak nikomu nie uda się go upiec.

Zobacz też

Szablon:Stubkuch