Keleris: Różnice pomiędzy wersjami
M |
|||
Linia 9: | Linia 9: | ||
Podczas otwierania stosujemy następującą procedurę: |
Podczas otwierania stosujemy następującą procedurę: |
||
# Walimy łokciem w [[denko]]. |
# Walimy łokciem w [[denko]]. |
||
# Strzelamy kilka „liści” |
# Strzelamy kilka „liści” szyjkę. |
||
# Podczas ostatniego „liścia” jednocześnie łapiemy zakrętkę i otwieramy. |
# Podczas ostatniego „liścia” jednocześnie łapiemy zakrętkę i otwieramy. |
||
Wersja z 02:18, 29 lip 2008
Keleris – tanie wino (określane przez producenta jako 'napój winopodobny') dostępne w Biedronce, produkowane przez Bartex we Lwówku.
Pierwsze wrażenie: O kurwa! Pachnie kisielem, a smakuje landrynkami! Mylący smak zabija w nim to co najlepsze, siara wyczuwalna pod koniec trunku. Keleris posiada zdolność przeprowadzenia rozmowy o życiu albo tylko zwykłej, koleżeńskiej pogawędki. Jego cena waha się w granicach 2,89 zł – 3,69 zł. Jednakże sieć sklepów NETTO, widząc jak wspaniały keleris zdobywa uznanie wśród konsumentów, podwyższyła jego cenę aż do 3,99 zł, co sprawiło, że Keleris stracił wielu klientów, lecz dostał +10 do respectu.
Otwieranie
Podczas otwierania stosujemy następującą procedurę:
- Walimy łokciem w denko.
- Strzelamy kilka „liści” szyjkę.
- Podczas ostatniego „liścia” jednocześnie łapiemy zakrętkę i otwieramy.
Ostatnio zmieniono nazwę na "Amarena", w której odczuwalny jest większe stężenie siarki, zaś słabiej wyczuwalny "landrynkowy" posmak.
Uwaga!!! – może zawierać śladowe ilości owoców etykietowych. Nie warto się więc dziwić jak komuś pestki polecą