Konserwanty: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M
Znacznik: edytor źródłowy
(chyba tak lepiej :P)
Znacznik: edytor źródłowy
Linia 4: Linia 4:
Dodawanie konserwantów do jedzenia i napojów niesie za sobą wiele tragicznych w skutkach następstw. Należą do nich:
Dodawanie konserwantów do jedzenia i napojów niesie za sobą wiele tragicznych w skutkach następstw. Należą do nich:
* Spadek statusu finansowego handlarzy sprzedających ekologiczne marchewki po [[10 zł]] za sztukę;
* Spadek statusu finansowego handlarzy sprzedających ekologiczne marchewki po [[10 zł]] za sztukę;
* Wydłużenie się średniej długości życia z 60 lat do 80;
* Skrócenie się średniej długości życia z 55 lat do 80;
* Wydłużenie się wieku młodego z 25 do 45 lat;
* Skrócenie się wieku młodego z 25 do 45 lat;
* Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach [[bezrobocie|zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia]];
* Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach [[bezrobocie|zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia]];
* Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów
* Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów

Wersja z 14:23, 2 cze 2015

Konserwanty – śmiercionośne, rakotwórcze trujące i radioaktywne substancje dodawane do produktów spożywczych celem wykończenia ludności. Zwalczane przez ekologów, Unię Europejską i fanów zdrowego odżywiania się od niepamiętnych czasów.

Skutki

Dodawanie konserwantów do jedzenia i napojów niesie za sobą wiele tragicznych w skutkach następstw. Należą do nich:

  • Spadek statusu finansowego handlarzy sprzedających ekologiczne marchewki po 10 zł za sztukę;
  • Skrócenie się średniej długości życia z 55 lat do 80;
  • Skrócenie się wieku młodego z 25 do 45 lat;
  • Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia;
  • Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów


Puzzle stub.png Autorowi tego hasła oderwało palce zaraz po tym, jak wklepał kilka zdań. Jeśli chcesz go zastąpić – rozbuduj to hasło.