Konserwanty

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 15:44, 1 cze 2015 autorstwa JohnAvery (dyskusja • edycje) (króciutko)
(różn.) ← przejdź do poprzedniej wersji • przejdź do aktualnej wersji (różn.) • przejdź do następnej wersji → (różn.)

Konserwanty – śmiercionośne, rakotwórcze trujące i radioaktywne substancje dodawane do produktów spożywczych celem wykończenia ludności. Zwalczane przez ekologów, Unię Europejską i fanów zdrowego odżywiania się od niepamiętnych czasów.

Skutki

Dodawanie konserwantów do jedzenia i napojów niesie za sobą wiele tragicznych w skutkach następstw. Należą do nich:

  • Spadek statusu finansowego handlarzy sprzedających ekologiczne marchewki po 10 zł za sztukę;
  • Wydłużenie się średniej długości życia z 60 lat do 80;
  • Wydłużenie się wieku młodego z 25 do 45 lat;
  • Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia;
  • Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów


Puzzle stub.png Autorowi tego hasła oderwało palce zaraz po tym, jak wklepał kilka zdań. Jeśli chcesz go zastąpić – rozbuduj to hasło.