Miód: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M
Linia 9: Linia 9:
* '''Miód spoza UE''' - wyhodowany sztucznie, prawdopodobnie w ChRL. Niestety, nic nie wiemy o jego składzie, gdyż wszyscy jego testerzy zginęli w strasznych mękach.
* '''Miód spoza UE''' - wyhodowany sztucznie, prawdopodobnie w ChRL. Niestety, nic nie wiemy o jego składzie, gdyż wszyscy jego testerzy zginęli w strasznych mękach.


* '''Miód pitny''' - produkowany przez Supersłowian z Biskupina lepszy gatunek winka "Komandos" znanego skądinąd z marketu "Boża Krówka".Wyrób słynie z niewiele mówiących laikom nazw własnych: półtorak, dwójniak, trójniak i czwórniak. Oznaczają one po prostu ilość złociszy, jakie trzeba okazać przy kasie zakupując wspomniane nektary Pszczółki Mai. W przeciwieństwie do miodów tradycyjnych, miody pitne są wytwarzane przez męski odpowiednik pszczoły miodnej - trutnia pospolitego. Wiadomo: oni lepiej znają się na alkoholach.Spożywany w dużych ilościach powoduje sukcesywny stan pomroczności jasnej - przed oczami poławiają się pszczółki i kwiatki. Zawiera siarczyny z piekła rodem.


<!-- Pisz powyżej tej linii. -->
<!-- Pisz powyżej tej linii. -->

Wersja z 20:27, 23 lip 2010

Mjut

Kubuś Puchatek o miodzie

Miód – żółta, słodka, nieprzyjemnie lepka substancja produkowana przez pszczoły. Pozyskiwana jest przez mieszanie się pszczelich wydzielin z różnego rodzaju pyłami bądź pyłkami.

Rodzaje smacznego i pożywnego miodu

  • Miód lipowy – przez laików zwany często lipnym, ze względu na walory smakowe i możliwość szybkiego zasłodzenia się nim i wypuszczenie więzionego w sobie pawia na wolność.
  • Miód gryczany – robiony z gryki, gorzko-słodki, mający kolor smażonego bambusa dwukrotnie przetrawionego przez nosorożca.
  • Miód spadziowy – miód wykonany z wydzielin mszyc i innych niewielkich robaczków. Smacznego!
  • Miód uszny – miód często wydobywany za pomocą patyczków, zakończonych watą. Ma gorzkawy smak, szczególnie lubiany jest przez dzieci.
  • Miód spoza UE - wyhodowany sztucznie, prawdopodobnie w ChRL. Niestety, nic nie wiemy o jego składzie, gdyż wszyscy jego testerzy zginęli w strasznych mękach.
  • Miód pitny - produkowany przez Supersłowian z Biskupina lepszy gatunek winka "Komandos" znanego skądinąd z marketu "Boża Krówka".Wyrób słynie z niewiele mówiących laikom nazw własnych: półtorak, dwójniak, trójniak i czwórniak. Oznaczają one po prostu ilość złociszy, jakie trzeba okazać przy kasie zakupując wspomniane nektary Pszczółki Mai. W przeciwieństwie do miodów tradycyjnych, miody pitne są wytwarzane przez męski odpowiednik pszczoły miodnej - trutnia pospolitego. Wiadomo: oni lepiej znają się na alkoholach.Spożywany w dużych ilościach powoduje sukcesywny stan pomroczności jasnej - przed oczami poławiają się pszczółki i kwiatki. Zawiera siarczyny z piekła rodem.

Szablon:Stubkuch