Słownik:Szuru-buru: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(jestem na 87% przekonany, że to autentyczna etymologia) |
M |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
'''[[Słownik:Szuru-buru|Szuru-buru]]''' (z [[język węgierski|węg.]] ''sör'' – ''piwo'', ''bor'' – ''wino'') – technika barmańska, polegająca na dosładzaniu [[słownik:piwo|piwa]] węgierskim [[słownik:tokaj|tokaj]]em. Smakuje jak miód pleśniowy, a na drugi dzień nie odróżniasz języka ojczystego od madziarszczyzny. |
'''[[Słownik:Szuru-buru|Szuru-buru]]''' (z [[język węgierski|węg.]] ''sör'' – ''piwo'', ''bor'' – ''wino'') – technika barmańska, polegająca na dosładzaniu [[słownik:piwo|piwa]] węgierskim [[słownik:tokaj|tokaj]]em. Smakuje jak miód pleśniowy, a na drugi dzień nie odróżniasz języka ojczystego od madziarszczyzny. |
||
<noinclude>[[Kategoria:Słownik – rzeczowniki]]</noinclude> |
<noinclude>[[Kategoria:Słownik – rzeczowniki]] [[Kategoria:Słownik – hasła węgierskie]]</noinclude> |
Wersja z 21:54, 5 wrz 2021
Szuru-buru (z węg. sör – piwo, bor – wino) – technika barmańska, polegająca na dosładzaniu piwa węgierskim tokajem. Smakuje jak miód pleśniowy, a na drugi dzień nie odróżniasz języka ojczystego od madziarszczyzny.