Słownik:Szuru-buru: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M
 
Linia 1: Linia 1:
'''[[Słownik:Szuru-buru|Szuru-buru]]''' (z [[język węgierski|węg.]] ''sör'' – ''piwo'', ''bor'' – ''wino'') – technika barmańska, polegająca na dosładzaniu [[słownik:piwo|piwa]] węgierskim [[słownik:tokaj|tokaj]]em. Smakuje jak miód pleśniowy, a na drugi dzień nie odróżniasz języka ojczystego od madziarszczyzny.
'''[[Słownik:Szuru-buru|Szuru-buru]]''' (z [[język węgierski|węg.]] ''sör'' – ''piwo'', ''bor'' – ''wino'') – technika barmańska, polegająca na dosładzaniu [[słownik:piwo|piwa]] węgierskim [[słownik:tokaj|tokaj]]em. Smakuje jak miód pleśniowy, a na drugi dzień nie odróżniasz języka ojczystego od madziarszczyzny.


<noinclude>[[Kategoria:Słownik – rzeczowniki]] [[Kategoria:Słownik – hasła węgierskie]]</noinclude>
<noinclude>[[Kategoria:Słownik – rzeczowniki]] [[Kategoria:Słownik – hasła węgierskie]]
[[Kategoria:Słownik – onomatopeje]]
</noinclude>

Aktualna wersja na dzień 19:03, 21 paź 2021

Szuru-buru (z węg. sörpiwo, borwino) – technika barmańska, polegająca na dosładzaniu piwa węgierskim tokajem. Smakuje jak miód pleśniowy, a na drugi dzień nie odróżniasz języka ojczystego od madziarszczyzny.