Szablon:Promowane/Ogórek kiszony: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(nowa strona) |
|||
Linia 1: | Linia 1: | ||
'''Ogórek kiszony''' (nazywany przez niektórych ignorantów z Polski B '''ogórkiem kwaszonym''') – crème de la crème polskiej kuchni, niesłusznie zaliczany jako artykuł spożywczy, znany w całej Europie Centralnej i Wschodniej. Najbardziej wartościowa rzecz w Polsce, która w starych dobrych czasach była główną nagrodą w teleturnieju ''[[Awantura o kasę]]''. Powstają z [[Ogórek|ogórków]] gruntowych (najlepiej, gdy są to tak zwane bydlaki), złożonych w słoju, kamionce lub w beczce. Sama dyskusja dotycząca najlepszej metody kiszenia często kończy się awanturami lub bójką, zwieńczoną pogodzeniem i odnowieniem bruderszaftu za pomocą kieliszka [[Wódka|wódki]] i zagryzki w postaci ogórka kiszonego. |
'''Ogórek kiszony''' (nazywany przez niektórych ignorantów z Polski B '''ogórkiem kwaszonym''') – crème de la crème polskiej kuchni, niesłusznie zaliczany jako artykuł spożywczy, znany w całej Europie Centralnej i Wschodniej. Najbardziej wartościowa rzecz w Polsce, która w starych dobrych czasach była główną nagrodą w teleturnieju ''[[Awantura o kasę]]''. Powstają z [[Ogórek|ogórków]] gruntowych (najlepiej, gdy są to tak zwane bydlaki), złożonych w słoju, kamionce lub w beczce. Sama dyskusja dotycząca najlepszej metody kiszenia często kończy się awanturami lub bójką, zwieńczoną pogodzeniem i odnowieniem bruderszaftu za pomocą kieliszka [[Wódka|wódki]] i zagryzki w postaci ogórka kiszonego. |
||
<noinclude>[[Kategoria:Skróty promowanych|Ogórek kiszony]]</noinclude> |
Wersja z 20:24, 15 paź 2022
Ogórek kiszony (nazywany przez niektórych ignorantów z Polski B ogórkiem kwaszonym) – crème de la crème polskiej kuchni, niesłusznie zaliczany jako artykuł spożywczy, znany w całej Europie Centralnej i Wschodniej. Najbardziej wartościowa rzecz w Polsce, która w starych dobrych czasach była główną nagrodą w teleturnieju Awantura o kasę. Powstają z ogórków gruntowych (najlepiej, gdy są to tak zwane bydlaki), złożonych w słoju, kamionce lub w beczce. Sama dyskusja dotycząca najlepszej metody kiszenia często kończy się awanturami lub bójką, zwieńczoną pogodzeniem i odnowieniem bruderszaftu za pomocą kieliszka wódki i zagryzki w postaci ogórka kiszonego.