Zupa: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (→‎Dodatki do zup: zapomniałem)
(Dodatki do zup ununięte bo to zły BEŁKOT był)
Linia 18: Linia 18:
* Żurek
* Żurek
*[[Barszcz]]
*[[Barszcz]]

===Dodatki do zup===
*katar
*masło(Rama)
*dodatek bohaterów i herosów-HEROina
*jabłko(lub japko)
*rzeczy babci
*pchły
*włosy(podpalone)
*papier(pełen witamin i białka)
*...i co tam chcesz!!!!!


{{stubkuch}}
{{stubkuch}}

Wersja z 22:03, 6 maj 2010

Zupa – bliżej nieokreślona ciecz (w skrajnych przypadkach ciało stałe) podawana jako danie głównie na stołach Polski jako środek zapobiegawczy w chorobach: popromiennej oraz poalkoholowej.

Charakterystyka zupy

Środowiskiem naturalnym zupy są garnki, kuchnie, podłoga, (co się często zdarza) i sobotnie obiadki u babci. Prócz różnobarwnych cieczy w zupie można znaleźć makaron, ryż, mięso i wygrzebywane na bok warzywa. Zupę najczęściej spożywa się łyżką, bo widelec przecieka.

Rodzaje zupy

Szablon:Stubkuch