Czekolada: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(rv)
M
Linia 1: Linia 1:
[[Grafika:Czekolada-ciacho.JPG|250px|thumb|Czekolada występująca na ciachu]]
{{sur|zwykłej '''czekolady'''|[[czekolada (pierwiastek)]]}}
<code>''A na stołach '''czekolada''' razem z [[piwo|piwem]] przywieziona.</code>
<code>''A na stołach '''czekolada''' razem z piwem przywieziona.</code>
:<code>[[Kazik Staszewski|Kazik]] o '''czekoladzie'''</code>
:<code>[[Kazik Staszewski|Kazik]] o '''czekoladzie'''</code>


'''Czekolada''' – zagrożona wyginięciem zlepka tego, czego nie dało się upłynnić w kubku [[kakao]]. Kiedy [[grzybica]] znacznie nadgryzie hodowlę kakaowców, to czekolada dopiero będzie ''królewskim deserem''. Czekolada łączy całą [[Ameryka|Amerykę]]: produkują ją tylko [[Brazylia|Brazylijczycy]], handlują nią tylko [[Kolumbia|Kolumbijczycy]] i [[Kuba|Kubańczycy]], jedzą ją tylko [[Stany Zjednoczone Ameryki Północnej|Amerykanie]] a dłużej ją przechowują tylko [[Kanada|Kanadyjczycy]].
'''Czekolada''' – zagrożona wyginięciem zlepka tego, czego nie dało się upłynnić w kubku [[kakao]]. Kiedy [[grzybica]] znacznie nadgryzie hodowlę kakaowców, to czekolada dopiero będzie ''królewskim deserem''. Czekolada łączy całą Amerykę: produkują ją tylko [[Brazylijczycy]], handlują nią tylko [[Kolumbijczycy]] i [[Kubańczycy]], jedzą ją tylko [[Amerykanie]], a dłużej ją przechowują tylko [[Kanadyjczycy]].
Czyli ogółem czekolada jest najbardziej rozpowszechniona w Ameryce, a [[Europa|Europa]] (a w tym Polska) są skazane na spożywanie [[Wyroby Czekoladopodobne|wyrobów czekoladopodobnych]]. Ostatnio zaistniała nowość na [[Rynek|rynku]] polskim, że jest pełnomleczna czekolada zwana [[Milka|Milką]]. Oczywiście, nie radzimy się na to nabierać, gdyż ta „czekolada” zawiera bardzo dużo [[Środek|środków]] [[Chemia|chemicznych]], które źle wpływają na [[Praca|pracę]] naszego [[Organizm|organizmu]]
Czyli ogółem czekolada jest najbardziej rozpowszechniona w Ameryce, a Europa (a w tym Polska) są skazane na spożywanie [[wyrób czekoladopodobny|wyrobów czekoladopodobnych]]. Ostatnio zaistniała nowość na rynku polskim, że jest pełnomleczna czekolada zwana [[Milka|Milką]]. Oczywiście, nie radzimy się na to nabierać, gdyż ta „czekolada” zawiera bardzo dużo środków chemicznych, które źle wpływają na pracę naszego organizmu.


{{stubkuch}}
{{stubkuch}}

Wersja z 15:49, 3 wrz 2007

Plik:Czekolada-ciacho.JPG
Czekolada występująca na ciachu

A na stołach czekolada razem z piwem przywieziona.

Kazik o czekoladzie

Czekolada – zagrożona wyginięciem zlepka tego, czego nie dało się upłynnić w kubku kakao. Kiedy grzybica znacznie nadgryzie hodowlę kakaowców, to czekolada dopiero będzie królewskim deserem. Czekolada łączy całą Amerykę: produkują ją tylko Brazylijczycy, handlują nią tylko Kolumbijczycy i Kubańczycy, jedzą ją tylko Amerykanie, a dłużej ją przechowują tylko Kanadyjczycy.

Czyli ogółem czekolada jest najbardziej rozpowszechniona w Ameryce, a Europa (a w tym Polska) są skazane na spożywanie wyrobów czekoladopodobnych. Ostatnio zaistniała nowość na rynku polskim, że jest pełnomleczna czekolada zwana Milką. Oczywiście, nie radzimy się na to nabierać, gdyż ta „czekolada” zawiera bardzo dużo środków chemicznych, które źle wpływają na pracę naszego organizmu.

Szablon:Stubkuch