Grill: Różnice pomiędzy wersjami
Linia 9: | Linia 9: | ||
[[Kategoria:Przedmioty codziennego użytku]] |
[[Kategoria:Przedmioty codziennego użytku]] |
||
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]] |
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]] |
||
== Grille "z Jaszczurem" == |
|||
Najlepiej chodzic w 6 osob zeby nie bylo zawielkiego balaganu. |
|||
Kazdy musi trzymac grillowanie w tajemnicy zeby inni nie wiedzieli co ich ominielo. |
|||
Rozpalajac najlepiej trzymac w rekach kielbaski i zatanczyc taniec ognia aby upiekly sie i kazdemu smakowaly. |
|||
[[Plik:Grill.jpg]] |
Wersja z 01:42, 25 cze 2009
Grill – urządzenie wymyślone do uprawiania coraz bardziej popularnego sportu ekstremalnego - grillowania. Najczęściej wykonany z rdzewiejącej blachy nierdzewnej, złomu lub bębna od pralki. Górną część stanowi kratka kanalizacyjna lub półka z lodówki. Grill może być opalany węglem, miałem, koksem, benzyną 98 lub sianem.
Jako urządzenie wysokotemperaturowe zapewnia względnie wysoką temperaturę otoczenia i teoretycznie zdatne do spożycia trunki.
- W przypadku niekorzystnych warunków atmosferycznych służy do ogrzania odmrożonych kończyn.
- Służy także do zniwelowania wszelkich śladów działalności imprezowej np.: paczek po fajkach, opakowań po wszelkiego rodzaju pokarmach, jak również innych odpadków.
- Niestety nie pozwala na przetopienie szkła i aluminium ze względu na zbyt niską temperaturę pracy.
Obsługa grilla
Obsługę grilla stanowić może zespół w liczbie od 1 do 34 osobnika na metr kwadratowy powierzchni grillującej. Osobnik taki powinien być wyposażony w strój niepalny, aparat świeżego powietrza, sprej na komary, szlifierkę oscylacyjną, kij na wałęsające się psy oraz butelkę wódki. Ewentualnie może posiadać także węgiel, zapałki oraz sztućce do grilla.