Zupa: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to GI odnia n in. Ofiarą rewertu jest 82.210.176.177.)
Linia 18: Linia 18:
* Żurek
* Żurek
* [[Barszcz]]
* [[Barszcz]]
* Czekoladowa z cukrem pudrem i makaronem

{{stubkuch}}
{{stubkuch}}



Wersja z 19:55, 4 cze 2011

Zupa – bliżej nieokreślona ciecz (w skrajnych przypadkach ciało stałe) podawana jako danie głównie na stołach Polski jako środek zapobiegawczy w chorobach: popromiennej oraz poalkoholowej.

Charakterystyka zupy

Środowiskiem naturalnym zupy są garnki, kuchnia, podłoga, (co się często zdarza) i sobotnie obiadki u babci. Prócz różnobarwnych cieczy w zupie można znaleźć makaron, ryż, mięso i wygrzebywane na bok warzywa. Zupę najczęściej spożywa się łyżką, bo widelec przecieka.

Rodzaje zupy

Szablon:Stubkuch