Spaghetti: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Risen911. Ofiarą rewertu jest 89.228.48.96.)
Linia 31: Linia 31:
# wrzuć trochę [[woda|wody]] do garnka i wlej Taki Dłuuugi Makaron
# wrzuć trochę [[woda|wody]] do garnka i wlej Taki Dłuuugi Makaron
# wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale '''nie wciskaj start'''
# wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale '''nie wciskaj start'''
# co ja powiedziałem!wyjmij głowę
# wyjmij głowę z mikrofalówki
# wyjmij głowę z mikrofalówki
# wciśnij start
# wciśnij start

Wersja z 20:16, 6 lip 2011

Hisotto - nie, khewetki - też nie, spaghetti - to umiem powiedzieć pophafnie, huhaa!

Kazimiera Szczuka o spaghetti

Spaghetti, znane również jako spagetti, spageti lub "taaaki dłuugi makaron ze zmielonym mięsem i pomidorami przerobionymi na papkę", to danie włoskie.

Historia

Spaghetti wymyślił pewien wieśniak, kiedy rozdeptał ślimaka. Krzyknął wtedy: „GHE!”. Ślimak podczas rozdeptywania wydał dźwięk: „spuaaaa”, a że Włosi lubią dodawać do wszystkich wyrazów „tti”, powstała nazwa „spaghetti”. Również wygląd tego dania został zainspirowany ślimakiem.

Wygląd

Wygląda jak rozdeptany ślimak z jelitami na dole i resztą na wierzchu.

Właśnie zgadłem, co dziś zjadłem, czyli skład

  • sproszkowane mięso
  • zdezintegrowane pomidory
  • czasami ser kamienny, który rozpuszcza się od nominalnej temperatury dania, wynoszącej ok. 700 st. Celsjusza.

Zrób to sam

Oto przepis na spaghetti:

Potrzebujesz:

Sposób przegotowania:

Plik:Xplode.gif
To cię czeka, gdy nie spełnisz punktu 4!
  1. idź do biedronki i kup potrzebne składniki z tesco
  2. wrzuć trochę wody do garnka i wlej Taki Dłuuugi Makaron
  3. wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale nie wciskaj start
  4. co ja powiedziałem!wyjmij głowę
  5. wyjmij głowę z mikrofalówki
  6. wciśnij start
  7. przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał piorun kulisty
  8. weź dezintegrator lub nóż i pokaż mięsu, kto tu rządzi (tak, to ty! przynajmniej teraz)
  9. zdrap mięso z sufitu
  10. wsadź pomidory do worka foliowatego
  11. zawiąż porządnie
  12. zdepcz worek
  13. wrzuć do powstałej masy mięso
  14. wyciągnij rozgrzany do czerwoności garnek z mikroweli
  15. nie pomyślałeś o rękawicach? No trudno - zdarza się
  16. wyciągnij makaron z garnka (będziesz potrzebował kombinezonu antyradiacyjnego)
  17. wrzuć masę pomięsodorową do makaronu

Smacznego!