Wojciech Modest Amaro: Różnice pomiędzy wersjami
(Nie pokazano 5 wersji utworzonych przez 3 użytkowników) | |||
Linia 1: | Linia 1: | ||
{{cytat|Wynoś się stąd i sprawdź, czym się różni medium rare od medium well done!|'''Modest Amaro''' na co dzień}} |
{{cytat|Wynoś się stąd i sprawdź, czym się różni medium rare od medium well done!|'''Modest Amaro''' na co dzień}} |
||
'''Wojciech Modest Amaro''' z domu '''Basiura''' (ur. [[12 lutego]] [[1972]] w [[Sosnowiec|Sosnowcu]]) – polski kucharz, restaurator, mistrzostwo zamienia [[Kotlet schabowy|kotlety schabowe]] w [[nouvelle cuisine]] o smaku [[Ogórek kiszony|ogórka kiszonego]]. Dla przeciętnego Polaka znany bardziej jako gość, który w ''[[Hell's Kitchen. Piekielna Kuchnia|Hell's Kitchen]]'' udowadnia, że za pomocą agresji słownej można odnieść sukces. Otworzył restaurację Atelier Amaro, będącą świątynią warszawskich [[Milenials|milenialsów]]. W Atelier Amaro nie serwuje dań, a momenty. Nie wiadomo, czym są momenty. Wiadomo jednak, że za jeden moment trzeba płacić 50 zł. |
'''Wojciech Modest Amaro''', właśc. '''Wojtas Podest Aromato''' z domu '''Basiura''' (ur. [[12 lutego]] [[1972]] w [[Sosnowiec|Sosnowcu]]) – polski kucharz, restaurator, mistrzostwo zamienia [[Kotlet schabowy|kotlety schabowe]] w [[nouvelle cuisine]] o smaku [[Ogórek kiszony|ogórka kiszonego]]. Dla przeciętnego Polaka znany bardziej jako gość, który w ''[[Hell's Kitchen. Piekielna Kuchnia|Hell's Kitchen]]'' udowadnia, że za pomocą agresji słownej można odnieść sukces. Otworzył restaurację Atelier Amaro, będącą świątynią warszawskich [[Milenials|milenialsów]]. W Atelier Amaro nie serwuje dań, a momenty. Nie wiadomo, czym są momenty. Wiadomo jednak, że za jeden moment trzeba płacić 50 zł. |
||
== Zobacz też == |
|||
* [[Adam Gessler]] |
|||
* [[Hell's Kitchen. Piekielna Kuchnia]] |
|||
* [[Magda Gessler]] |
|||
* [[nouvelle cuisine]] |
|||
* [[Pascal Brodnicki]] |
|||
* [[Robert Makłowicz]] |
|||
{{stub|kuch}} |
{{stub|kuch}} |
Aktualna wersja na dzień 23:53, 28 sie 2021
Wynoś się stąd i sprawdź, czym się różni medium rare od medium well done!
- Modest Amaro na co dzień
Wojciech Modest Amaro, właśc. Wojtas Podest Aromato z domu Basiura (ur. 12 lutego 1972 w Sosnowcu) – polski kucharz, restaurator, mistrzostwo zamienia kotlety schabowe w nouvelle cuisine o smaku ogórka kiszonego. Dla przeciętnego Polaka znany bardziej jako gość, który w Hell's Kitchen udowadnia, że za pomocą agresji słownej można odnieść sukces. Otworzył restaurację Atelier Amaro, będącą świątynią warszawskich milenialsów. W Atelier Amaro nie serwuje dań, a momenty. Nie wiadomo, czym są momenty. Wiadomo jednak, że za jeden moment trzeba płacić 50 zł.
Zobacz też[edytuj • edytuj kod]
- Adam Gessler
- Hell's Kitchen. Piekielna Kuchnia
- Magda Gessler
- nouvelle cuisine
- Pascal Brodnicki
- Robert Makłowicz
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.
To jest tylko zalążek artykułu biograficznego. Jeśli widziałeś tę osobę na ulicy – rozbuduj go.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny mediów i prasy. Jeśli podoba ci się Monika Olejnik – rozbuduj go.