Wojciech Modest Amaro: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
 
(Nie pokazano 5 wersji utworzonych przez 3 użytkowników)
Linia 1: Linia 1:
{{cytat|Wynoś się stąd i sprawdź, czym się różni medium rare od medium well done!|'''Modest Amaro''' na co dzień}}
{{cytat|Wynoś się stąd i sprawdź, czym się różni medium rare od medium well done!|'''Modest Amaro''' na co dzień}}
'''Wojciech Modest Amaro''' z domu '''Basiura''' (ur. [[12 lutego]] [[1972]] w [[Sosnowiec|Sosnowcu]]) – polski kucharz, restaurator, mistrzostwo zamienia [[Kotlet schabowy|kotlety schabowe]] w [[nouvelle cuisine]] o smaku [[Ogórek kiszony|ogórka kiszonego]]. Dla przeciętnego Polaka znany bardziej jako gość, który w ''[[Hell's Kitchen. Piekielna Kuchnia|Hell's Kitchen]]'' udowadnia, że za pomocą agresji słownej można odnieść sukces. Otworzył restaurację Atelier Amaro, będącą świątynią warszawskich [[Milenials|milenialsów]]. W Atelier Amaro nie serwuje dań, a momenty. Nie wiadomo, czym są momenty. Wiadomo jednak, że za jeden moment trzeba płacić 50 zł.
'''Wojciech Modest Amaro''', właśc. '''Wojtas Podest Aromato''' z domu '''Basiura''' (ur. [[12 lutego]] [[1972]] w [[Sosnowiec|Sosnowcu]]) – polski kucharz, restaurator, mistrzostwo zamienia [[Kotlet schabowy|kotlety schabowe]] w [[nouvelle cuisine]] o smaku [[Ogórek kiszony|ogórka kiszonego]]. Dla przeciętnego Polaka znany bardziej jako gość, który w ''[[Hell's Kitchen. Piekielna Kuchnia|Hell's Kitchen]]'' udowadnia, że za pomocą agresji słownej można odnieść sukces. Otworzył restaurację Atelier Amaro, będącą świątynią warszawskich [[Milenials|milenialsów]]. W Atelier Amaro nie serwuje dań, a momenty. Nie wiadomo, czym są momenty. Wiadomo jednak, że za jeden moment trzeba płacić 50 zł.

== Zobacz też ==
* [[Adam Gessler]]
* [[Hell's Kitchen. Piekielna Kuchnia]]
* [[Magda Gessler]]
* [[nouvelle cuisine]]
* [[Pascal Brodnicki]]
* [[Robert Makłowicz]]


{{stub|kuch}}
{{stub|kuch}}

Aktualna wersja na dzień 23:53, 28 sie 2021

Wynoś się stąd i sprawdź, czym się różni medium rare od medium well done!

Modest Amaro na co dzień

Wojciech Modest Amaro, właśc. Wojtas Podest Aromato z domu Basiura (ur. 12 lutego 1972 w Sosnowcu) – polski kucharz, restaurator, mistrzostwo zamienia kotlety schabowe w nouvelle cuisine o smaku ogórka kiszonego. Dla przeciętnego Polaka znany bardziej jako gość, który w Hell's Kitchen udowadnia, że za pomocą agresji słownej można odnieść sukces. Otworzył restaurację Atelier Amaro, będącą świątynią warszawskich milenialsów. W Atelier Amaro nie serwuje dań, a momenty. Nie wiadomo, czym są momenty. Wiadomo jednak, że za jeden moment trzeba płacić 50 zł.

Zobacz też[edytuj • edytuj kod]


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.

P vip.svg To jest tylko zalążek artykułu biograficznego. Jeśli widziałeś tę osobę na ulicy – rozbuduj go.

Noia 64 apps knode.png To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny mediów i prasy. Jeśli podoba ci się Monika Olejnik – rozbuduj go.