Dieta: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Robot wykonał kosmetyczne poprawki)
Linia 11: Linia 11:
* '''Dieta cud''' – jedz wszystko, a jak schudniesz to będzie cud.
* '''Dieta cud''' – jedz wszystko, a jak schudniesz to będzie cud.


{{stubkuch}}
{{stub|kuch}}


[[Kategoria:Sztuka kulinarna]]
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]]

Wersja z 01:00, 30 wrz 2012

To, co mnie żywi, niszczy mnie

Już poeci romantyczni wiedzieli coś o dietach

Dieta – jedna z form świadomego i celowego wyniszczania własnego organizmu, w tym przypadku poprzez drastyczne ograniczanie dopływu surowców energetycznych do organizmu, aż do osiągnięcia poziomu uniemożliwiającego funkcjonowanie. Dieta jest istotnym elementem ideologii pro-ana i wyżywienia w łagrach tudzież obozach.

Przykładowe diety

  • Dieta NŻ (Nie Żryj) – polega na nieprzyjmowaniu żadnych pokarmów. Człowiek jest w stanie przeżyć około trzy dni bez wody i pożywienia lub czterdzieści z wodą.
  • Dieta „Komendant Obozowy Poleca” – dozwolone jest jedzenie miski kapuśniaku na wodzie, niewielkiej ilości brukwi i kromki chleba dziennie. Brzmi to co prawda dziwnie, by jedzenie tak dużej ilości pokarmu było dietą, jednak komendant obozowy potwierdza skuteczność diety stosami trupów tysięcy zagłodzonych, wychudłych więźniów.
  • Dieta tasiemcowa – bije rekordy popularności w Hollywood. Główkę tasiemca można zamówić przez Internet, następnie wystarczy połknąć, a lokator w jelicie cienkim wykona resztę roboty. Mogą wystąpić delikatne efekty uboczne, takie jak śmierć, a nawet bóle i zawroty głowy.
  • Dieta Doktora Kwaśniewskiego – tzw. dieta odwrotna, polega na spożywaniu możliwie największej ilości tłuszczów, aż do przesycenia, a w efekcie ich likwidacji (wedle metody zwalczaj ogień ogniem). Możliwe efekty uboczne to miażdżyca, choroby układu krążenia i chorobliwa otyłość.
  • Dieta bezglutenowa – bodajże jedyna dieta, która powoduje chudnięcie gdy się jej nie przestrzega.
  • Dieta cud – jedz wszystko, a jak schudniesz to będzie cud.


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.