Śmietana: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Jasnowidzka. Autor wycofanej wersji to 188.33.226.86.) |
|||
Linia 10: | Linia 10: | ||
* Sosy, sosy i jeszcze raz sosy, jeżeli nie sprawdzasz, czy śmietana jest świeża. |
* Sosy, sosy i jeszcze raz sosy, jeżeli nie sprawdzasz, czy śmietana jest świeża. |
||
{{ |
{{stub|kuch}} |
||
[[Kategoria:Nabiał]] |
[[Kategoria:Nabiał]] |
Wersja z 23:51, 29 wrz 2012
Ten artykuł dotyczy 'śmietany wykonanej z mleka'. Zobacz też Jarosław Śmietana, Jasiu Śmietana. |
Śmietana – gęsty, mocno rozdrobniony przecier mleczny. Idealna przekąska między innymi produktami wysokomlecznymi, Kinder Bueno i oscypkiem, however tylko dla tych, którzy chcą się przebiałkować i mieć parcha. Śmietana właściwie nie ma smaku i jest bezwonna, a więc jest podobna do Michaela Jacksona przed koncertem.
Zastosowanie
- Przywracanie światu zeschłych klusek / ryżu / kaszy.
- Rozrzedzanie potraw.
- Zagęszczanie potraw (oblizuj łyżkę do skutku).
- Udawanie śniegu / papieru / Michaela Jacksona.
- Zastępowanie Michaela na koncertach, w sądzie i w kuchni.
- Sosy, sosy i jeszcze raz sosy, jeżeli nie sprawdzasz, czy śmietana jest świeża.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.