Spaghetti: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 25: | Linia 25: | ||
Sposób przgotowania: |
Sposób przgotowania: |
||
⚫ | |||
# wrzuć trochę [[woda|wody]] do garnka i wlej [[Taki Dłuuugi Makaron]] |
# wrzuć trochę [[woda|wody]] do garnka i wlej [[Taki Dłuuugi Makaron]] |
||
# wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale nie wciskaj start |
# wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale nie wciskaj start |
||
# wyjmij głowę z mikrofalówki |
# wyjmij głowę z mikrofalówki |
||
⚫ | |||
# wciśnij start |
# wciśnij start |
||
# przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał [[piorun]] kulisty |
# przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał [[piorun]] kulisty |
Wersja z 16:16, 15 sie 2006
Spaghetti, znane również jako spagetti, spageti lub "taaaki dłuugi makaron ze zmieloną szynką i pomidorami przerobionymi na papkę", to danie włoskie.
Historia
Spaghetti wymyślił pewien wieśniak, kiedy rozdeptał ślimaka. Krzyknął wtedy: "GHE!". Ślimak podczas rozdeptywania wydał dźwięk: "spuaaaa", a że Włosi lubią dodawać do wszystkich wyrazów "tti", powtała nazwa "spaghetti". Również wygląd tego dania został zainspirowany ślimakiem.
Wygląd
Wygląda jak rozdeptany ślimak z jelitami na dole i resztą na wierzchu.
Czy wiesz co jesz czyli skład
- rozgotowany Taki Dłuuugi Makaron
- sproszkowane mięso
- zdezintgrowane pomidory
- czasami ser kamienny, który rozpuszcza się od nominalnej temperatury dania, wynoszącej ok. 700 st. Celsjusza.
Zrób to sam
Oto przepis na spaghetti:
Potrzebujesz:
Sposób przgotowania:
- wrzuć trochę wody do garnka i wlej Taki Dłuuugi Makaron
- wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale nie wciskaj start
- wyjmij głowę z mikrofalówki
- wciśnij start
- przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał piorun kulisty
- weź dezintegrator lub noż i pokaż mięsu, kto tu rządzi (tak, to ty! przynajmiej teraz)
- zdrap mięso z sufitu
- wsadź pomidory do worka foliowatego
- zawiąż porządnie
- zdepcz worek
- wrzuć do powstałej masy mięso
- wyciągnij rozgrany do czerwoności garnek z mikroweli
- wyciągnij makaron z garnka, będziesz potrzebował kombinezonu antyradiacyjnego
- wrzuć masę pomięsodorową do makaronu
Smacznego!