Spaghetti: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 25: Linia 25:


Sposób przgotowania:
Sposób przgotowania:
[[Grafika:Xplode.gif|right|thumb|To cię czeka, gdy nie spełnisz punktu 3!]]
# wrzuć trochę [[woda|wody]] do garnka i wlej [[Taki Dłuuugi Makaron]]
# wrzuć trochę [[woda|wody]] do garnka i wlej [[Taki Dłuuugi Makaron]]
# wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale nie wciskaj start
# wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale nie wciskaj start
# wyjmij głowę z mikrofalówki
# wyjmij głowę z mikrofalówki
[[Grafika:Xplode.gif|right|thumb|To cię czeka, gdy nie spełnisz punktu 3!]]
# wciśnij start
# wciśnij start
# przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał [[piorun]] kulisty
# przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał [[piorun]] kulisty

Wersja z 16:16, 15 sie 2006

Spaghetti, znane również jako spagetti, spageti lub "taaaki dłuugi makaron ze zmieloną szynką i pomidorami przerobionymi na papkę", to danie włoskie.

Historia

Spaghetti wymyślił pewien wieśniak, kiedy rozdeptał ślimaka. Krzyknął wtedy: "GHE!". Ślimak podczas rozdeptywania wydał dźwięk: "spuaaaa", a że Włosi lubią dodawać do wszystkich wyrazów "tti", powtała nazwa "spaghetti". Również wygląd tego dania został zainspirowany ślimakiem.

Wygląd

Wygląda jak rozdeptany ślimak z jelitami na dole i resztą na wierzchu.

Czy wiesz co jesz czyli skład

  • rozgotowany Taki Dłuuugi Makaron
  • sproszkowane mięso
  • zdezintgrowane pomidory
  • czasami ser kamienny, który rozpuszcza się od nominalnej temperatury dania, wynoszącej ok. 700 st. Celsjusza.

Zrób to sam

Oto przepis na spaghetti:

Potrzebujesz:

  1. Taki Dłuuugi Makaron
  2. mięso
  3. pomidory
  4. mikrofalówka
  5. dezintegrator lub nóż

Sposób przgotowania:

Plik:Xplode.gif
To cię czeka, gdy nie spełnisz punktu 3!
  1. wrzuć trochę wody do garnka i wlej Taki Dłuuugi Makaron
  2. wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale nie wciskaj start
  3. wyjmij głowę z mikrofalówki
  4. wciśnij start
  5. przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał piorun kulisty
  6. weź dezintegrator lub noż i pokaż mięsu, kto tu rządzi (tak, to ty! przynajmiej teraz)
  7. zdrap mięso z sufitu
  8. wsadź pomidory do worka foliowatego
  9. zawiąż porządnie
  10. zdepcz worek
  11. wrzuć do powstałej masy mięso
  12. wyciągnij rozgrany do czerwoności garnek z mikroweli
  13. wyciągnij makaron z garnka, będziesz potrzebował kombinezonu antyradiacyjnego
  14. wrzuć masę pomięsodorową do makaronu

Smacznego!