Cytaty:Pascal Brodnicki: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Guzik8. Autor wycofanej wersji to Lodzik Loc.) |
Lodzik Loc (dyskusja • edycje) M (drobne poprawki akentowe) |
||
Linia 17: | Linia 17: | ||
* ''I teraz pokroimy jabuka.'' |
* ''I teraz pokroimy jabuka.'' |
||
* ''Ile? Z pięć sztuki.'' |
* ''Ile? Z pięć sztuki.'' |
||
* ''Ja jem niebieskie, bleu po |
* ''Ja jem niebieskie, bleu po fhancusku się mówi'' |
||
* ''Jeden cały jajek''. |
* ''Jeden cały jajek''. |
||
* ''Kroimy łososza.'' |
* ''Kroimy łososza.'' |
||
Linia 27: | Linia 27: | ||
* ''Odkroimy kurczakowi siju.'' |
* ''Odkroimy kurczakowi siju.'' |
||
* ''Poprosiłem rzeźnik, żeby dobrze ją trybował'' |
* ''Poprosiłem rzeźnik, żeby dobrze ją trybował'' |
||
* '' |
* ''Potsybuję teraz myc mojego kalafiuru.'' |
||
* ''Psikrifka.'' |
* ''Psikrifka.'' |
||
* ''Razem z odrobinem |
* ''Razem z odrobinem solim'' |
||
* ''robi się coraz |
* ''robi się coraz gęściejsiem'' |
||
* ''Rozchruszamy twie chosteczki Chnora. |
* ''Rozchruszamy twie chosteczki Chnora. |
||
* '' |
* ''Rozkhojone awokado ziawijamy w folie, bo wtedy awokado myśli, że jeśt cala.'' |
||
* '' |
* ''Tehaz pokhoimy w takom kośtećke.'' |
||
* '' |
* ''Tehaz wbijimy 2 jajko.'' |
||
* ''To nam da psiękny zapach i |
* ''To nam da psiękny zapach i pośmek'' |
||
* '' |
* ''Weśmiemy jedny pohcji'' |
||
* '' |
* ''Zafioliujmy mojegho pomidora''. |
||
[[Kategoria:Cytaty|Brodnicki, Pascal]] |
[[Kategoria:Cytaty|Brodnicki, Pascal]] |
Wersja z 14:10, 27 kwi 2007
Pascal Brodnicki – cytaty.
- ...ściepacką.
- ...który połozimy na talesz
- ...ściptę jeszcze soli
- 180 stopnia z termoobiega, więc 200 bez termoobiega.
- A teriaz popiepshymi kaćkę.
- Bierzemy jeden żółtek.
- Ciaś, źeby malthetować naszą paphykę.
- Czekamy aż się zagęścieje
- Damy trosze kurczaka piesowi.
- Dodajemy 3 łyszki oliwa z oliwek.
- Dodajemy dwa żółtek.
- dodajemy jednego jajka
- Dodam kogel-mogel do środka czekolady.
- Dzisiaj zrobimy kotelet z warchlaka.
- I teraz pokroimy jabuka.
- Ile? Z pięć sztuki.
- Ja jem niebieskie, bleu po fhancusku się mówi
- Jeden cały jajek.
- Kroimy łososza.
- Lubiem, jak są taka krupioce.
- Magda, jak Ci to smakuje?
- Mam tutaj dwa oćipki.
- Mnięso słociśte
- Na koniec dodajemy jedna minikostećke przyprawowa Knur.
- Odkroimy kurczakowi siju.
- Poprosiłem rzeźnik, żeby dobrze ją trybował
- Potsybuję teraz myc mojego kalafiuru.
- Psikrifka.
- Razem z odrobinem solim
- robi się coraz gęściejsiem
- Rozchruszamy twie chosteczki Chnora.
- Rozkhojone awokado ziawijamy w folie, bo wtedy awokado myśli, że jeśt cala.
- Tehaz pokhoimy w takom kośtećke.
- Tehaz wbijimy 2 jajko.
- To nam da psiękny zapach i pośmek
- Weśmiemy jedny pohcji
- Zafioliujmy mojegho pomidora.