Spaghetti: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Astroni. Autor wycofanej wersji to 79.188.64.158.) |
|||
Linia 15: | Linia 15: | ||
* zdezintegrowane [[pomidory]] |
* zdezintegrowane [[pomidory]] |
||
* czasami [[ser]] kamienny, który rozpuszcza się od nominalnej temperatury dania, wynoszącej ok. 700 st. Celsjusza. |
* czasami [[ser]] kamienny, który rozpuszcza się od nominalnej temperatury dania, wynoszącej ok. 700 st. Celsjusza. |
||
== Zrób to sam == |
|||
Oto przepis na spaghetti: |
|||
Potrzebujesz: |
|||
# [[Taki Dłuuugi Makaron]] |
|||
# [[mięso]] |
|||
# [[pomidor]]y |
|||
# [[mikrofalówka]] |
|||
# [[dezintegrator]] lub [[nóż]] |
|||
Sposób przegotowania: |
|||
[[Grafika:Xplode.gif|right|thumb|To cię czeka, gdy nie spełnisz punktu 3!]] |
|||
# wrzuć trochę [[woda|wody]] do garnka i wlej [[Taki Dłuuugi Makaron]] |
|||
# wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale '''nie wciskaj start''' |
|||
# wyjmij głowę z mikrofalówki |
|||
# wciśnij start |
|||
# przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał [[piorun]] kulisty |
|||
# weź dezintegrator lub nóż i pokaż mięsu, kto tu rządzi (tak, to [[ty]]! przynajmniej teraz) |
|||
# zdrap mięso z sufitu |
|||
# wsadź pomidory do worka foliowatego |
|||
# zawiąż porządnie |
|||
# zdepcz worek |
|||
# wrzuć do powstałej masy mięso |
|||
# wyciągnij rozgrzany do czerwoności garnek z mikroweli |
|||
# nie pomyślałeś o rękawicach? No trudno - zdarza się |
|||
# wyciągnij makaron z garnka (będziesz potrzebował kombinezonu antyradiacyjnego) |
|||
# wrzuć masę pomięsodorową do makaronu |
|||
'''Smacznego!''' |
|||
[[kategoria:Włochy]] |
|||
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]] |
Wersja z 20:19, 16 mar 2008
Hisotto - nie, khewetki - też nie, spaghetti - to umiem powiedzieć pophafnie, huhaa!
Kazimiera Szczuka o spaghetti
Spaghetti, znane również jako spagetti, spageti lub "taaaki dłuugi makaron ze zmieloną szynką i pomidorami przerobionymi na papkę", to danie włoskie.
Historia
Spaghetti wymyślił pewien wieśniak, kiedy rozdeptał ślimaka. Krzyknął wtedy: "GHE!". Ślimak podczas rozdeptywania wydał dźwięk: "spuaaaa", a że Włosi lubią dodawać do wszystkich wyrazów "tti", powstała nazwa "spaghetti". Również wygląd tego dania został zainspirowany ślimakiem.
Wygląd
Wygląda jak rozdeptany ślimak z jelitami na dole i resztą na wierzchu.
Czy wiesz, co jesz, czyli skład
- sproszkowane mięso
- zdezintegrowane pomidory
- czasami ser kamienny, który rozpuszcza się od nominalnej temperatury dania, wynoszącej ok. 700 st. Celsjusza.
Zrób to sam
Oto przepis na spaghetti:
Potrzebujesz:
Sposób przegotowania:
- wrzuć trochę wody do garnka i wlej Taki Dłuuugi Makaron
- wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale nie wciskaj start
- wyjmij głowę z mikrofalówki
- wciśnij start
- przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał piorun kulisty
- weź dezintegrator lub nóż i pokaż mięsu, kto tu rządzi (tak, to ty! przynajmniej teraz)
- zdrap mięso z sufitu
- wsadź pomidory do worka foliowatego
- zawiąż porządnie
- zdepcz worek
- wrzuć do powstałej masy mięso
- wyciągnij rozgrzany do czerwoności garnek z mikroweli
- nie pomyślałeś o rękawicach? No trudno - zdarza się
- wyciągnij makaron z garnka (będziesz potrzebował kombinezonu antyradiacyjnego)
- wrzuć masę pomięsodorową do makaronu
Smacznego!