Słonina: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(ek) |
|||
Linia 1: | Linia 1: | ||
{{ek}} |
|||
{{linki}} |
{{linki}} |
||
'''Słonina''' - [[Media:mięso]], wędlina czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. To kawałek świńskiego sadła. Ze słoniny można wytapiać [[Media:smalec]] ze skwarkami. Tak wysmażonę wcześniej słoninę można używać jako [[Media:tłuszcz]] do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaki, mielone itp. |
'''Słonina''' - [[Media:mięso]], wędlina czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. To kawałek świńskiego sadła. Ze słoniny można wytapiać [[Media:smalec]] ze skwarkami. Tak wysmażonę wcześniej słoninę można używać jako [[Media:tłuszcz]] do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaki, mielone itp. |
Wersja z 19:17, 10 gru 2008
Ten artykuł został umieszczony na liście stron do natychmiastowej kasacji. Może jeszcze zdążysz wypowiedzieć się na stronie dyskusji, zanim hasło zostanie skasowane. |
Ten artykuł wymaga dodania linków wewnętrznych. Jeśli możesz, umieść je. |
Słonina - Media:mięso, wędlina czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. To kawałek świńskiego sadła. Ze słoniny można wytapiać Media:smalec ze skwarkami. Tak wysmażonę wcześniej słoninę można używać jako Media:tłuszcz do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaki, mielone itp. W niektórych przypadkach (częściej we wsiach) ludzie lubią konsumować słoninę z pieczywem zapijając setką.