Słonina: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(ek)
Linia 1: Linia 1:
{{ek}}

{{linki}}
{{linki}}
'''Słonina''' - [[Media:mięso]], wędlina czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. To kawałek świńskiego sadła. Ze słoniny można wytapiać [[Media:smalec]] ze skwarkami. Tak wysmażonę wcześniej słoninę można używać jako [[Media:tłuszcz]] do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaki, mielone itp.
'''Słonina''' - [[Media:mięso]], wędlina czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. To kawałek świńskiego sadła. Ze słoniny można wytapiać [[Media:smalec]] ze skwarkami. Tak wysmażonę wcześniej słoninę można używać jako [[Media:tłuszcz]] do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaki, mielone itp.

Wersja z 19:17, 10 gru 2008

Słonina - Media:mięso, wędlina czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. To kawałek świńskiego sadła. Ze słoniny można wytapiać Media:smalec ze skwarkami. Tak wysmażonę wcześniej słoninę można używać jako Media:tłuszcz do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaki, mielone itp. W niektórych przypadkach (częściej we wsiach) ludzie lubią konsumować słoninę z pieczywem zapijając setką.

Szablon:Stubkuch