Kanapka: Różnice pomiędzy wersjami
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Sir Damiinho. Autor wycofanej wersji to 88.156.39.41.) |
|||
Linia 3: | Linia 3: | ||
===Wykonanie=== |
===Wykonanie=== |
||
Jedną z najbardziej popularnych kanapek, |
Jedną z najbardziej popularnych kanapek wykonywanych przez tajemniczą kobietę o imieniu Aneta, est tradycyjna „kanapka z [[ser]]em”. Wykonuje się następująco: |
||
# Bierzemy chlebek i kroimy dwie [[kromka|kromeczki]] o grubości ok. 8 mm. |
# Bierzemy chlebek i kroimy dwie [[kromka|kromeczki]] o grubości ok. 8 mm. |
||
## '''''Bardzo ważnym jest, żeby to był chlebek, bo jeśli weźmiemy bułkę, to nie zrobimy „kanapki z [[ser]]kiem” tylko „bułkę z [[ser]]kiem”.''''' |
## '''''Bardzo ważnym jest, żeby to był chlebek, bo jeśli weźmiemy bułkę, to nie zrobimy „kanapki z [[ser]]kiem” tylko „bułkę z [[ser]]kiem”.''''' |
Wersja z 09:33, 25 cze 2009
Kanapka (a właściwie kanapka z serem[1]) – twór złożony z pysznych trójkącików, będących najbardziej elementarnymi cząstkami w kanapce. Składają się one na 2 stany tego, z czego zbudowana jest kanapka, czyli na ser i chleb, pomiędzy które wciśnięta jest cienka warstwa masła.
Wykonanie
Jedną z najbardziej popularnych kanapek wykonywanych przez tajemniczą kobietę o imieniu Aneta, est tradycyjna „kanapka z serem”. Wykonuje się następująco:
- Bierzemy chlebek i kroimy dwie kromeczki o grubości ok. 8 mm.
- Bardzo ważnym jest, żeby to był chlebek, bo jeśli weźmiemy bułkę, to nie zrobimy „kanapki z serkiem” tylko „bułkę z serkiem”.
- Jeśli chlebek jest „krojony”, to ta czynność w robieniu kanapki nie występuje.
- Przy krojeniu należy zachować ostrożność i jeśli jesteś młodym kucharzem, to niech w tej czynności pomoże ci ktoś dorosły.
- Gdy mamy już dwie ukrojone kromki, jedną z nich smarujemy masełkiem.
- Ważne jest, żeby masełko nie było zbytnio zmrożone, bo wtedy nici ze smarowania, a co za tym idzie – nici z kanapki.
- I znowu, jeśli jesteś młodym kucharzem, niech kanapkę posmaruje ktoś dorosły.
- Po posmarowaniu pewnym jest, że chlebek z masełkiem nam upadnie masłem do dołu, tak że na początku należy ukroić 3 kromki chleba, żeby mieć nową na posmarowanie masełkiem.
- Posmarowaną kanapkę układamy na ozdobnym talerzyku i przechodzimy do krojenia sera.
- Pachnący ser delikatnie kroimy na plastry, zachowując prostopadłość ostrza noża krojącego w stosunku do blatu.
- Gdy nie masz zbyt siły lub jesteś młodym kucharzem, niech i w tej czynności pomoże ci dorosły.
- Ukrojony serek układamy na posmarowanej masełkiem kromeczce i przykrywamy drugą, suchą od góry.
Zastosowanie:
Kanapkę można: jeść, rzucać nią, przyklejać do sufitu, przyklejać do ścian i zrobić z niej broń biologiczną. Za pomocą magicznego urządzenia jakim jest toster można ją:/przemienić/transmutować/zmutować/przemienić/zamienić światami/ulepszyć/level upować/ na tosta. Według Jacka z Familiady jest to najmniej przydatny przedmiot szkolny w życiu.
Sposoby jedzenia:
- Na "berserka"
- Na "chirurga"
- Normalnie
- Normalnie z ciamkaniem
- Przez odbyt
- Włożyć bezpośrednio do żołądka (może byc w kawałkach, ale nie musi)
- Religijnie
- Na "anemika"
- Na "raz"
- Pałeczkami
- Na "bulimika"
- Z wielkim szacunkiem
- Na "poetę"
- Na "maniaka"
- Na "kochanka/kę"
Przypisy:
- ↑ Uwaga! Istnieją też inne rodzaje kanapek!
Artykuł ten zawiera udostępnione na licencji GNU FDL (lub jakoś tak) treści pochodzące w pierwotnej wersji ze strony z artykułami bezsensownymi lub z listy stron do usunięcia, zamieszczonych w Wikiencyklice. Pierwotny autor nieznany, gdyż najprawdopodobniej dostał niestrawności po bananie.