Szkoła przetrwania: Różnice pomiędzy wersjami
M (dr.) |
M (słitfocia) |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
[[plik:Bear_Grylls_knf.jpg|thumb|200px.|Szef kuchni tuż przed przygotowaniem następnego dania]] |
|||
{{t}}popularny program kulinarny emitowany, nie wiedzieć czemu przez [[Discovery Channel|Disco Very Chanel]], prowadzony przez [[Bear Grylls|Beara Gryllsa]], który w każdym kolejnym odcinku podróżuje, niczym [[Robert Makłowicz|Robert Makłowicz]] smakując przysmaków z różnych stron świata. |
{{t}}popularny program kulinarny emitowany, nie wiedzieć czemu przez [[Discovery Channel|Disco Very Chanel]], prowadzony przez [[Bear Grylls|Beara Gryllsa]], który w każdym kolejnym odcinku podróżuje, niczym [[Robert Makłowicz|Robert Makłowicz]] smakując przysmaków z różnych stron świata. |
||
==Idea programu== |
==Idea programu== |
Wersja z 10:00, 25 wrz 2011
Szablon:Tpopularny program kulinarny emitowany, nie wiedzieć czemu przez Disco Very Chanel, prowadzony przez Beara Gryllsa, który w każdym kolejnym odcinku podróżuje, niczym Robert Makłowicz smakując przysmaków z różnych stron świata.
Idea programu
W tym programie chodzi o to żeby zjeść smaczne i pożywne danie przy jak najmniejszym nakładzie finansowym. Z tego względu potrawy składają się najczęściej z jednego składnika. Mało tego, ten składnik zazwyczaj jest upolowany w lesie/w parku/na łące/na pustyni/w przestrzeni kosmicznej[1]. By było taniej potrawy często nie są poddawane obróbce cieplnej. Sztućce ograniczają się do jednego noża. W ten sposób można wyżywić ośmioosobową rodzinę za łączną kwotę 4 gr.
Przykładowe dania
- Wiewiórka na zimno;
- Kobra po buszmeńsku;
- Moskity w sosie własnym;
- Pieczona padlina;
- Sałatka z liści akacji;
- Cokolwiek, byle było dobrym źródłem białka.
Oglądalność
Ze względu na niski koszt potraw program jest popularny w miejscach, gdzie nie przykłada się dużej wagi do pożywienia np. w akademikach, więzieniach, melinach etc. W drastycznych przypadkach z takimi potrawami można się spotkać na stołówce szkolnej.
Przypisy
- ↑ Niepotrzebne skreślić