Czekolada: Różnice pomiędzy wersjami
M (rekat.) |
Ponury bot (dyskusja • edycje) M (Robot wykonał kosmetyczne poprawki) |
||
Linia 8: | Linia 8: | ||
Czyli ogółem czekolada jest najbardziej rozpowszechniona w Ameryce, a Europa (a w tym Polska) są skazane na spożywanie [[wyrób czekoladopodobny|wyrobów czekoladopodobnych]]. Ostatnio zaistniała nowość na rynku polskim, że jest pełnomleczna czekolada zwana [[Milka|Milką]]. Oczywiście, nie radzimy się na to nabierać, gdyż ta „czekolada” zawiera bardzo dużo środków chemicznych, które źle wpływają na pracę naszego organizmu (nie jest to jednak dziwne, z uwagi, że produkują ją współcześni potomkowie Krzyżaków). Czekolada często uzależnia osoby ze skłonnością do tycia. Przedawkowanie wyżej wymienionej czekolady powoduje widzenie białych krów w fioletowe łatki, bądź też fioletowych krów w białe łatki. |
Czyli ogółem czekolada jest najbardziej rozpowszechniona w Ameryce, a Europa (a w tym Polska) są skazane na spożywanie [[wyrób czekoladopodobny|wyrobów czekoladopodobnych]]. Ostatnio zaistniała nowość na rynku polskim, że jest pełnomleczna czekolada zwana [[Milka|Milką]]. Oczywiście, nie radzimy się na to nabierać, gdyż ta „czekolada” zawiera bardzo dużo środków chemicznych, które źle wpływają na pracę naszego organizmu (nie jest to jednak dziwne, z uwagi, że produkują ją współcześni potomkowie Krzyżaków). Czekolada często uzależnia osoby ze skłonnością do tycia. Przedawkowanie wyżej wymienionej czekolady powoduje widzenie białych krów w fioletowe łatki, bądź też fioletowych krów w białe łatki. |
||
==Zobacz też== |
== Zobacz też == |
||
* [[Chocolate Rain|Czekoladowy Deszcz]] |
* [[Chocolate Rain|Czekoladowy Deszcz]] |
||
{{stubkuch}} |
{{stubkuch}} |
||
⚫ | |||
[[cs:Chuckoláda]] |
[[cs:Chuckoláda]] |
||
[[da:Chokolade]] |
[[da:Chokolade]] |
||
Linia 31: | Linia 28: | ||
[[zh:巧克力]] |
[[zh:巧克力]] |
||
[[zh-tw:巧克力]] |
[[zh-tw:巧克力]] |
||
⚫ |
Wersja z 13:58, 31 gru 2011
A na stołach czekolada razem z piwem przywieziona.
- Kazik o czekoladzie
Czekolada – zagrożona wyginięciem zlepka tego, czego nie dało się upłynnić w kubku kakao. Kiedy grzybica znacznie nadgryzie hodowlę kakaowców, to czekolada dopiero będzie królewskim deserem. Czekolada łączy całą Amerykę: produkują ją tylko Brazylijczycy, handlują nią tylko Kolumbijczycy i Kubańczycy, jedzą ją tylko Amerykanie, a dłużej ją przechowują tylko Kanadyjczycy.
Czyli ogółem czekolada jest najbardziej rozpowszechniona w Ameryce, a Europa (a w tym Polska) są skazane na spożywanie wyrobów czekoladopodobnych. Ostatnio zaistniała nowość na rynku polskim, że jest pełnomleczna czekolada zwana Milką. Oczywiście, nie radzimy się na to nabierać, gdyż ta „czekolada” zawiera bardzo dużo środków chemicznych, które źle wpływają na pracę naszego organizmu (nie jest to jednak dziwne, z uwagi, że produkują ją współcześni potomkowie Krzyżaków). Czekolada często uzależnia osoby ze skłonnością do tycia. Przedawkowanie wyżej wymienionej czekolady powoduje widzenie białych krów w fioletowe łatki, bądź też fioletowych krów w białe łatki.