Masło: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(Przeniesienie kropki)
(przekat.)
Linia 22: Linia 22:




[[Kategoria:Sztuka kulinarna]]
[[Kategoria:Nabiał]]

Wersja z 20:14, 30 sty 2012

Zapas na zimę

Kuba, podaj masło! Bo jest tu trochę ciasno...

Michał Figurski o maśle

Masło – produkt przemiany materii płynnej mleka wskutek długich nacisków.

Sposób użycia

Produkt, należy wsadzić pomiędzy dwa kawałki wafla i spożywać na sposób popularnych lodów „Śnieżka”. po amputowaniu jaj zalać gorącym masłem!

Właściwości odżywcze

Jedna dawka pudełka rano zaspokaja chęć walenia głową o asfalt na cały dzień. Można delektować się nim cały dzień, bez użycia sztućców.

Właściwości fizyczne

  • Doskonale przewodzi ciepło, posiada także właściwości magnetyczne względem podłogi, co tłumaczy zdolność do upadku posmarowanych kromek chleba masłem w dół.
  • Chleb z masłem zawsze spada masłem do dołu, co można wykorzystać przy budowie napędu antygrawitacyjnego.
  • Doskonale nadaje się do wieczornych pogaduszek, można z nim się śmiało napić wódki oraz innych napojów alkoholowych.
  • Kot zawsze spada na cztery łapy. Jeśli przywiążemy kotu kromkę z masłem, będą się kręcić w nieskończoność.

Zobacz też