Bałtika: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (+grafika (dr. szyku) (Kto to taki nadpobudliwy?))
M (stub)
Linia 6: Linia 6:
Swój niepowtarzalny smak Bałtika zawdzięcza oryginalnej, wielowiekowej recepturze. Słód otrzymuje się z kompostu fermentującego pod wpływem uryny w silosie po atomowym okręcie podwodnym „Kursk”. Jednakże sama nazwa napoju pochodzi od wody używanej do jego produkcji, pobieranej bezpośrednio z Zatoki Fińskiej, natomiast bąbelki to zasługa umieszczenia ujęcia wody przy wylocie Gazociągu Północnego.
Swój niepowtarzalny smak Bałtika zawdzięcza oryginalnej, wielowiekowej recepturze. Słód otrzymuje się z kompostu fermentującego pod wpływem uryny w silosie po atomowym okręcie podwodnym „Kursk”. Jednakże sama nazwa napoju pochodzi od wody używanej do jego produkcji, pobieranej bezpośrednio z Zatoki Fińskiej, natomiast bąbelki to zasługa umieszczenia ujęcia wody przy wylocie Gazociągu Północnego.


Degustacja Bałtiki pozwala zrozumieć, jakim cudem [[Rosjanie]] spożywają więcej [[wódka|wódki]] od [[Polak]]ów – po prostu mają alternatywę gorszą od żadnej. Zresztą, jeśli już jakiś śmiałek odważyłby się skosztować tego petersburskiego specjału, to po dwóch naparstkach nawet [[metanol]] i olej opałowy będzie wchodził mu jak soczek, byleby zapić posmak Bałtiki.
Degustacja Bałtiki pozwala zrozumieć, jakim cudem [[Rosjanie]] spożywają więcej [[wódka|wódki]] od [[Polak]]ów – po prostu mają alternatywę gorszą od żadnej. Zresztą, jeśli już jakiś śmiałek odważyłby się skosztować tego petersburskiego specjału, to po dwóch naparstkach nawet [[metanol]] i olej opałowy będzie wchodził mu jak soczek, byleby zapić posmak Bałtiki.<br/>
{{stubalk}}


[[Kategoria:Piwa]]
[[Kategoria:Piwa]]

Wersja z 17:49, 10 cze 2012

Czy ja tam widzę koronę?

Na raz – moskiewskie ponoć jeszcze gorsze.

Typowy bułgarski toast Bałtiką

Bałtika (ros. Балтика) – piwo radzieckie, lokalna marka produkowana w byłym Leningradzie, jedyna dostępna w promieniu tysiąca kilometrów. Dostać ją można jedynie w butelkach, gdyż puszki przeżera.

Swój niepowtarzalny smak Bałtika zawdzięcza oryginalnej, wielowiekowej recepturze. Słód otrzymuje się z kompostu fermentującego pod wpływem uryny w silosie po atomowym okręcie podwodnym „Kursk”. Jednakże sama nazwa napoju pochodzi od wody używanej do jego produkcji, pobieranej bezpośrednio z Zatoki Fińskiej, natomiast bąbelki to zasługa umieszczenia ujęcia wody przy wylocie Gazociągu Północnego.

Degustacja Bałtiki pozwala zrozumieć, jakim cudem Rosjanie spożywają więcej wódki od Polaków – po prostu mają alternatywę gorszą od żadnej. Zresztą, jeśli już jakiś śmiałek odważyłby się skosztować tego petersburskiego specjału, to po dwóch naparstkach nawet metanol i olej opałowy będzie wchodził mu jak soczek, byleby zapić posmak Bałtiki.
Szablon:Stubalk