Spaghetti: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Metallhead (dyskusja • edycje) M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Szaszlyk. Ofiarą rewertu jest 178.37.160.54.) |
|||
Linia 30: | Linia 30: | ||
# idź do biedronki i kup potrzebne składniki z tesco; |
# idź do biedronki i kup potrzebne składniki z tesco; |
||
# wrzuć trochę [[woda|wody]] do garnka i wlej Taki Dłuuugi Makaron; |
# wrzuć trochę [[woda|wody]] do garnka i wlej Taki Dłuuugi Makaron; |
||
# wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc |
# wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale '''nie wciskaj start'''; |
||
# wyjmij głowę z mikrofalówki; |
# wyjmij głowę z mikrofalówki; |
||
# wciśnij start; |
# wciśnij start; |
Wersja z 22:32, 14 lip 2012
Hisotto – nie, khewetki – też nie, spaghetti – to umiem powiedzieć pophafnie, huhaa!
Kazimiera Szczuka o spaghetti
Spaghetti, znane również jako spagetti, spageti lub „taaaki dłuugi makaron ze zmielonym mięsem i pomidorami przerobionymi na papkę”, to danie włoskie.
Historia
Spaghetti wymyślił pewien wieśniak, kiedy rozdeptał ślimaka. Krzyknął wtedy: „GHE!”. Ślimak podczas rozdeptywania wydał dźwięk: „spuaaaa”, a że Włosi lubią dodawać do wszystkich wyrazów „tti”, powstała nazwa „spaghetti”. Również wygląd tego dania został zainspirowany ślimakiem.
Wygląd
Wygląda jak rozdeptany ślimak z jelitami na dole i resztą na wierzchu.
Właśnie zgadłem, co dziś zjadłem, czyli skład
- sproszkowane mięso;
- zdezintegrowane pomidory;
- czasami ser kamienny, który rozpuszcza się od nominalnej temperatury dania, wynoszącej ok. 700 st. Celsjusza.
Zrób to sam
Oto przepis na spaghetti:
Potrzebujesz:
Sposób przegotowania:
- idź do biedronki i kup potrzebne składniki z tesco;
- wrzuć trochę wody do garnka i wlej Taki Dłuuugi Makaron;
- wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale nie wciskaj start;
- wyjmij głowę z mikrofalówki;
- wciśnij start;
- przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał piorun kulisty;
- weź dezintegrator lub nóż i pokaż mięsu, kto tu rządzi (tak, to ty! przynajmniej teraz);
- zdrap mięso z sufitu;
- wsadź pomidory do worka foliowatego;
- zawiąż porządnie;
- zdepcz worek;
- wrzuć do powstałej masy mięso;
- wyciągnij rozgrzany do czerwoności garnek z mikroweli;
- nie pomyślałeś o rękawicach? No trudno – zdarza się;
- wyciągnij makaron z garnka (będziesz potrzebował kombinezonu antyradiacyjnego);
- wrzuć masę pomięsodorową do makaronu.
Smacznego!