Czekolada: Różnice pomiędzy wersjami
(to się powinno nazywać raczej 'Dlaczego czekolada jest lepsza od kobiety', ale tak czy siak N:NO) |
|||
Linia 1: | Linia 1: | ||
[[Plik:Czekolada-ciacho.JPG|200px|thumb|Czekolada występująca na ciachu]] |
[[Plik:Czekolada-ciacho.JPG|200px|thumb|Czekolada występująca na ciachu]] |
||
[[Plik:IMG 0035.JPG|200px|thumb|Czekolada w kilku kolorach]] |
[[Plik:IMG 0035.JPG|200px|thumb|Czekolada w kilku kolorach]] |
||
{{cytat|Nic nie widzę, nic nie słyszę... ciemny jestem... tak na 65%!|[[Wesoły Kostek|Czarny Wesoły Kostek z Alpen Goldu]] o '''czekoladzie "gorzkiej"'''}} |
{{cytat|Nic nie widzę, nic nie słyszę... ciemny jestem... tak na 65%!|[[Wesoły Kostek|Czarny Wesoły Kostek z Alpen Goldu]] o '''czekoladzie "gorzkiej"'''}} |
||
{{cytat|Dobry, wesoły kostek, można?|[[Wesoły Kostek|Wesoły Kostek z Alpen Goldu]] o '''czekoladzie'''}} |
{{cytat|Dobry, wesoły kostek, można?|[[Wesoły Kostek|Wesoły Kostek z Alpen Goldu]] o '''czekoladzie'''}} |
||
{{cytat|A na stołach '''czekolada''' razem z piwem przywieziona.|[[Kazik Staszewski|Kazik]] o '''czekoladzie'''}} |
{{cytat|A na stołach '''czekolada''' razem z piwem przywieziona.|[[Kazik Staszewski|Kazik]] o '''czekoladzie'''}} |
||
{{cytat|...Czekolaaaaaaaaadaaaaaaaaaa!!!|[[Z reklamy batona Twix|Twix]] o '''czekoladzie'''}} |
{{cytat|...Czekolaaaaaaaaadaaaaaaaaaa!!!|[[Z reklamy batona Twix|Twix]] o '''czekoladzie'''}} |
||
Linia 15: | Linia 11: | ||
== Zobacz też == |
== Zobacz też == |
||
* [[Chocolate Rain|Czekoladowy Deszcz]] |
* [[Chocolate Rain|Czekoladowy Deszcz]] |
||
{{ |
{{stub|kuch}} |
||
[[cs:Chuckoláda]] |
[[cs:Chuckoláda]] |
||
[[da:Chokolade]] |
[[da:Chokolade]] |
Wersja z 23:47, 29 wrz 2012
Nic nie widzę, nic nie słyszę... ciemny jestem... tak na 65%!
- Czarny Wesoły Kostek z Alpen Goldu o czekoladzie "gorzkiej"
Dobry, wesoły kostek, można?
- Wesoły Kostek z Alpen Goldu o czekoladzie
A na stołach czekolada razem z piwem przywieziona.
- Kazik o czekoladzie
...Czekolaaaaaaaaadaaaaaaaaaa!!!
- Twix o czekoladzie
Czekolada – zagrożona wyginięciem zlepka tego, czego nie dało się upłynnić w kubku kakao. Kiedy grzybica znacznie nadgryzie hodowlę kakaowców, to czekolada dopiero będzie królewskim deserem. Czekolada łączy całą Amerykę: produkują ją tylko Brazylijczycy, handlują nią tylko Kolumbijczycy i Kubańczycy, jedzą ją tylko Amerykanie, a dłużej ją przechowują tylko Kanadyjczycy.
Czyli ogółem czekolada jest najbardziej rozpowszechniona w Ameryce, a Europa (a w tym Polska) są skazane na spożywanie wyrobów czekoladopodobnych. Ostatnio zaistniała nowość na rynku polskim, że jest pełnomleczna czekolada zwana Milką. Oczywiście, nie radzimy się na to nabierać, gdyż ta „czekolada” zawiera bardzo dużo środków chemicznych, które źle wpływają na pracę naszego organizmu (nie jest to jednak dziwne, z uwagi, że produkują ją współcześni potomkowie Krzyżaków). Czekolada często uzależnia osoby ze skłonnością do tycia. Przedawkowanie wyżej wymienionej czekolady powoduje widzenie białych krów w fioletowe łatki, bądź też fioletowych krów w białe łatki.
Zobacz też
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.