Spaghetti: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
 
Linia 8: Linia 8:


== Czy wiesz co jesz czyli skład ==
== Czy wiesz co jesz czyli skład ==

* rozgotowany [[Taki Dłuuugi Makaron]]
* rozgotowany [[Taki Dłuuugi Makaron]]
* sproszkowane [[mięso]]
* zdezintgrowane [[pomidory]]
* sproszkowane [[mięso]]
* zdezintgrowane [[pomidory]]
* czasami [[ser]] kamienny, który rozpuszcza się od nominalnej temperatury dania, wynoszącej ok. 700 st. Celsjusza.
* czasami [[ser]] kamienny, który rozpuszcza się od nominalnej temperatury dania, wynoszącej ok. 700 st. Celsjusza.


== Zrób to sam ==
== Zrób to sam ==

Wersja z 16:15, 15 sie 2006

Spaghetti, znane również jako spagetti, spageti lub "taaaki dłuugi makaron ze zmieloną szynką i pomidorami przerobionymi na papkę", to danie włoskie.

Historia

Spaghetti wymyślił pewien wieśniak, kiedy rozdeptał ślimaka. Krzyknął wtedy: "GHE!". Ślimak podczas rozdeptywania wydał dźwięk: "spuaaaa", a że Włosi lubią dodawać do wszystkich wyrazów "tti", powtała nazwa "spaghetti". Również wygląd tego dania został zainspirowany ślimakiem.

Wygląd

Wygląda jak rozdeptany ślimak z jelitami na dole i resztą na wierzchu.

Czy wiesz co jesz czyli skład

  • rozgotowany Taki Dłuuugi Makaron
  • sproszkowane mięso
  • zdezintgrowane pomidory
  • czasami ser kamienny, który rozpuszcza się od nominalnej temperatury dania, wynoszącej ok. 700 st. Celsjusza.

Zrób to sam

Oto przepis na spaghetti:

Potrzebujesz:

# Taki Dłuuugi Makaron
# mięso
# pomidory
# mikrofalówka
# dezintegrator lub nóż

Sposób przgotowania:

# wrzuć trochę wody do garnka i wlej Taki Dłuuugi Makaron
# wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale nie wciskaj start
# wyjmij głowę z mikrofalówki
Plik:Xplode.gif
To cię czeka, gdy nie spełnisz punktu 3!
# wciśnij start 
# przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał piorun kulisty
# weź dezintegrator lub noż i pokaż mięsu, kto tu rządzi (tak, to ty! przynajmiej teraz)
# zdrap mięso z sufitu
# wsadź pomidory do worka foliowatego
# zawiąż porządnie 
# zdepcz worek
# wrzuć do powstałej masy mięso
# wyciągnij rozgrany do czerwoności garnek z mikroweli
# wyciągnij makaron z garnka, będziesz potrzebował kombinezonu antyradiacyjnego
# wrzuć masę pomięsodorową do makaronu

Smacznego!