Spaghetti: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 8: | Linia 8: | ||
== Czy wiesz co jesz czyli skład == |
== Czy wiesz co jesz czyli skład == |
||
* rozgotowany [[Taki Dłuuugi Makaron]] |
|||
* sproszkowane [[mięso]] |
|||
* sproszkowane [[mięso]] |
|||
* zdezintgrowane [[pomidory]] |
|||
* czasami [[ser]] kamienny, który rozpuszcza się od nominalnej temperatury dania, wynoszącej ok. 700 st. Celsjusza. |
|||
== Zrób to sam == |
== Zrób to sam == |
Wersja z 16:15, 15 sie 2006
Spaghetti, znane również jako spagetti, spageti lub "taaaki dłuugi makaron ze zmieloną szynką i pomidorami przerobionymi na papkę", to danie włoskie.
Historia
Spaghetti wymyślił pewien wieśniak, kiedy rozdeptał ślimaka. Krzyknął wtedy: "GHE!". Ślimak podczas rozdeptywania wydał dźwięk: "spuaaaa", a że Włosi lubią dodawać do wszystkich wyrazów "tti", powtała nazwa "spaghetti". Również wygląd tego dania został zainspirowany ślimakiem.
Wygląd
Wygląda jak rozdeptany ślimak z jelitami na dole i resztą na wierzchu.
Czy wiesz co jesz czyli skład
- rozgotowany Taki Dłuuugi Makaron
- sproszkowane mięso
- zdezintgrowane pomidory
- czasami ser kamienny, który rozpuszcza się od nominalnej temperatury dania, wynoszącej ok. 700 st. Celsjusza.
Zrób to sam
Oto przepis na spaghetti:
Potrzebujesz:
# Taki Dłuuugi Makaron # mięso # pomidory # mikrofalówka # dezintegrator lub nóż
Sposób przgotowania:
# wrzuć trochę wody do garnka i wlej Taki Dłuuugi Makaron # wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale nie wciskaj start # wyjmij głowę z mikrofalówki
# wciśnij start # przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał piorun kulisty # weź dezintegrator lub noż i pokaż mięsu, kto tu rządzi (tak, to ty! przynajmiej teraz) # zdrap mięso z sufitu # wsadź pomidory do worka foliowatego # zawiąż porządnie # zdepcz worek # wrzuć do powstałej masy mięso # wyciągnij rozgrany do czerwoności garnek z mikroweli # wyciągnij makaron z garnka, będziesz potrzebował kombinezonu antyradiacyjnego # wrzuć masę pomięsodorową do makaronu
Smacznego!