Spaghetti: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (poprawa) |
(→Zrób to sam: literówka -- dodatkowo dałem "sposób przegotowania" ;]) |
||
Linia 27: | Linia 27: | ||
# [[dezintegrator]] lub [[nóż]] |
# [[dezintegrator]] lub [[nóż]] |
||
Sposób |
Sposób przegotowania: |
||
[[Grafika:Xplode.gif|right|thumb|To cię czeka, gdy nie spełnisz punktu 3!]] |
[[Grafika:Xplode.gif|right|thumb|To cię czeka, gdy nie spełnisz punktu 3!]] |
||
# wrzuć trochę [[woda|wody]] do garnka i wlej [[Taki Dłuuugi Makaron]] |
# wrzuć trochę [[woda|wody]] do garnka i wlej [[Taki Dłuuugi Makaron]] |
Wersja z 13:15, 16 sie 2006
Hisotto - nie, khewetki - też nie, spaghetti - to umiem powiedzieć pophafnie, huhaa!
Kazimiera Szczuka o spaghetti
Spaghetti, znane również jako spagetti, spageti lub "taaaki dłuugi makaron ze zmieloną szynką i pomidorami przerobionymi na papkę", to danie włoskie.
Historia
Spaghetti wymyślił pewien wieśniak, kiedy rozdeptał ślimaka. Krzyknął wtedy: "GHE!". Ślimak podczas rozdeptywania wydał dźwięk: "spuaaaa", a że Włosi lubią dodawać do wszystkich wyrazów "tti", powtała nazwa "spaghetti". Również wygląd tego dania został zainspirowany ślimakiem.
Wygląd
Wygląda jak rozdeptany ślimak z jelitami na dole i resztą na wierzchu.
Czy wiesz co jesz czyli skład
- rozgotowany Taki Dłuuugi Makaron
- sproszkowane mięso
- zdezintgrowane pomidory
- czasami ser kamienny, który rozpuszcza się od nominalnej temperatury dania, wynoszącej ok. 700 st. Celsjusza.
Zrób to sam
Oto przepis na spaghetti:
Potrzebujesz:
Sposób przegotowania:
- wrzuć trochę wody do garnka i wlej Taki Dłuuugi Makaron
- wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale nie wciskaj start
- wyjmij głowę z mikrofalówki
- wciśnij start
- przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał piorun kulisty
- weź dezintegrator lub noż i pokaż mięsu, kto tu rządzi (tak, to ty! przynajmiej teraz)
- zdrap mięso z sufitu
- wsadź pomidory do worka foliowatego
- zawiąż porządnie
- zdepcz worek
- wrzuć do powstałej masy mięso
- wyciągnij rozgrany do czerwoności garnek z mikroweli
- wyciągnij makaron z garnka, będziesz potrzebował kombinezonu antyradiacyjnego
- wrzuć masę pomięsodorową do makaronu
Smacznego!