Zagłębie frytkowe w Częstochowie: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (redakcja + czyszczenie - grafika)
M (drobne)
Linia 1: Linia 1:
[[grafika:frytki2.jpg|right|thumb|200px|Produkcja]]
[[grafika:frytki2.jpg|right|thumb|200px|Produkcja]]
'''Zagłębie Frytkowe''' znajduje się w centralnej cześci [[Częstochowa|Częstochowy]]. Tam też, na polach ziemniaczanych uprawiane [[kartofel|kartofle]] główne surowce potrzebne do produkcji [[frytki|frytek]] starożytnego dania podawanego przez dewoty w budach po 50-80 gr. za 100 gram. Standartowo do frytek dodawana jest [[sól]] prosto z [[Kopalnia soli Wieliczka|Kopalni Wieliczka]], oraz plastikowe widelczyki w [[kolory|kolorach]] bliżej nieznanych. Za 5 groszy można dokupić wykwintne sosy z czerwonych buraków zwane dalej [[keczup|keczapem]].
'''Zagłębie Frytkowe''' – znajdujące się w centralnej cześci [[Częstochowa|Częstochowy]] [[coś]]. tam, na polach ziemniaczanych uprawiane [[kartofel|kartofle]] - główne surowce potrzebne do produkcji [[frytki|frytek]] - starożytnego dania podawanego przez dewoty w budach po ''50-80'' gr. za ''100'' gram. Standartowo do frytek dodawana jest [[sól]] prosto z [[Kopalnia soli Wieliczka|Kopalni Wieliczka]], oraz plastikowe widelczyki w [[kolory|kolorach]] bliżej nieznanych. Za ''5'' groszy można dokupić wykwintne sosy z czerwonych [[Burak|buraków]] - zwane dalej [[keczup|keczapem]].


Jak mówią ostatnie doniesienia, despotyczne władze Zagłębia Frytkowego stwierdziły, iż równie dobrym artykułem, na bazie którego można przyrządzać frytki jest [[olej samochodowy]] ''Karusek'' z szóstego tłoczenia ugniatany stopami [[przewodnik|przewodników]] [[Tatry|tatrzańskich]].
Jak mówią ostatnie doniesienia, despotyczne władze Zagłębia Frytkowego stwierdziły, iż równie dobrym artykułem, na bazie którego można przyrządzać frytki jest [[olej samochodowy]] ''Karusek'' z szóstego tłoczenia ugniatany stopami [[przewodnik|przewodników]] [[Tatry|tatrzańskich]].

Wersja z 17:55, 14 paź 2006

Zagłębie Frytkowe – znajdujące się w centralnej cześci Częstochowy coś. Są tam, na polach ziemniaczanych uprawiane kartofle - główne surowce potrzebne do produkcji frytek - starożytnego dania podawanego przez dewoty w budach po 50-80 gr. za 100 gram. Standartowo do frytek dodawana jest sól prosto z Kopalni Wieliczka, oraz plastikowe widelczyki w kolorach bliżej nieznanych. Za 5 groszy można dokupić wykwintne sosy z czerwonych buraków - zwane dalej keczapem.

Jak mówią ostatnie doniesienia, despotyczne władze Zagłębia Frytkowego stwierdziły, iż równie dobrym artykułem, na bazie którego można przyrządzać frytki jest olej samochodowy Karusek z szóstego tłoczenia ugniatany stopami przewodników tatrzańskich.

Zobacz też: