Chleb: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (redakcja + czyszczenie)
M (Drobne drobiazgi.)
Linia 1: Linia 1:
'''Chleb''' – [[jedzenie]] proste o właściwościach gąbczastych, służące najczęściej jako [[równoważnik]] proporcji masłowo-kanapkowych.
'''Chleb''' – [[jedzenie]] proste, o właściwościach gąbczastych, służące najczęściej jako [[równoważnik]] proporcji masłowo-kanapkowych.


==Właściwości==
==Właściwości==
* [[Wzór chemiczny]] chleba wygląda następująco: C6-H8-L12-EB. Doskonale widać, iż jedna druga jego składu to popularne piwo [[EB]]. Tłumaczy to poniekąd, czemu chleb smakuje z piwem nawet lepiej, niż [[pizza]].
* [[Wzór chemiczny]] chleba wygląda następująco: C6-H8-L12-EB. Doskonale widać, iż połowa jego składu to popularne piwo [[EB]]. Tłumaczy to poniekąd, dlaczego chleb smakuje z piwem nawet lepiej niż [[pizza]].
* [[Masło]] nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na [[ziemia|ziemię]] stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż złą stronę posmarowaliśmy.
* [[Masło]] nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na [[ziemia|ziemię]] stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż posmarowaliśmy złą stronę.
* Chleb uzyskiwany jest z [[piekarnia|piekarni]]. Ewentualnie od [[babcia|babci]]. Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci.
* Chleb uzyskiwany jest z [[piekarnia|piekarni]] (ewentualnie od [[babcia|babci]]). Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci.


{{stubkuch}}
{{stubkuch}}

Wersja z 03:54, 22 sty 2007

Chlebjedzenie proste, o właściwościach gąbczastych, służące najczęściej jako równoważnik proporcji masłowo-kanapkowych.

Właściwości

  • Wzór chemiczny chleba wygląda następująco: C6-H8-L12-EB. Doskonale widać, iż połowa jego składu to popularne piwo EB. Tłumaczy to poniekąd, dlaczego chleb smakuje z piwem nawet lepiej niż pizza.
  • Masło nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na ziemię stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż posmarowaliśmy złą stronę.
  • Chleb uzyskiwany jest z piekarni (ewentualnie od babci). Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci.

Szablon:Stubkuch