Chleb: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (redakcja + czyszczenie) |
M (Drobne drobiazgi.) |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
'''Chleb''' – [[jedzenie]] proste o właściwościach gąbczastych, służące najczęściej jako [[równoważnik]] proporcji masłowo-kanapkowych. |
'''Chleb''' – [[jedzenie]] proste, o właściwościach gąbczastych, służące najczęściej jako [[równoważnik]] proporcji masłowo-kanapkowych. |
||
==Właściwości== |
==Właściwości== |
||
* [[Wzór chemiczny]] chleba wygląda następująco: C6-H8-L12-EB. Doskonale widać, iż |
* [[Wzór chemiczny]] chleba wygląda następująco: C6-H8-L12-EB. Doskonale widać, iż połowa jego składu to popularne piwo [[EB]]. Tłumaczy to poniekąd, dlaczego chleb smakuje z piwem nawet lepiej niż [[pizza]]. |
||
* [[Masło]] nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na [[ziemia|ziemię]] stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż złą stronę |
* [[Masło]] nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na [[ziemia|ziemię]] stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż posmarowaliśmy złą stronę. |
||
* Chleb uzyskiwany jest z [[piekarnia|piekarni]] |
* Chleb uzyskiwany jest z [[piekarnia|piekarni]] (ewentualnie od [[babcia|babci]]). Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci. |
||
{{stubkuch}} |
{{stubkuch}} |
Wersja z 03:54, 22 sty 2007
Chleb – jedzenie proste, o właściwościach gąbczastych, służące najczęściej jako równoważnik proporcji masłowo-kanapkowych.
Właściwości
- Wzór chemiczny chleba wygląda następująco: C6-H8-L12-EB. Doskonale widać, iż połowa jego składu to popularne piwo EB. Tłumaczy to poniekąd, dlaczego chleb smakuje z piwem nawet lepiej niż pizza.
- Masło nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na ziemię stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż posmarowaliśmy złą stronę.
- Chleb uzyskiwany jest z piekarni (ewentualnie od babci). Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci.