Parówka: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 15: | Linia 15: | ||
* Serdelki |
* Serdelki |
||
* Paróweczki Hrabiego Barry-Kenta |
* Paróweczki Hrabiego Barry-Kenta |
||
* Parówki Dawidki |
|||
== Zobacz też == |
== Zobacz też == |
Wersja z 21:53, 8 lut 2007
Parówka - zwana także "Boskim mięsem", z powodu że tylko Bóg wie co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez Watykan do spożywania w dni postne. Można ją podawać w różnej formie, a mianowicie: ugotować w wodzie, podgrzać w mikrofalówce, zjeść na zimno, wsadzić do hot-doga i wiele innych.
Skład parówki
Parówkę robi się z:
- Tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych.
- Tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje (jednak do parówki się przyda...).
- Odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).
Rodzaje parówek
Rozróżniamy wiele rodzajów parówek, np.
- Odtłuszczone
- Nieodtłuszczone
- Serdelki
- Paróweczki Hrabiego Barry-Kenta
- Parówki Dawidki