Zagłębie frytkowe w Częstochowie: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (a czemu półpauzy usunąłeś?)
(Brak różnic)

Wersja z 08:24, 25 maj 2007

Zagłębie Frytkowe – znajdujące się w centralnej cześci Częstochowy coś. Są tam, na polach ziemniaczanych uprawiane kartofle – główne surowce potrzebne do produkcji frytek – starożytnego dania podawanego przez dewoty w budach po 50-80 gr. za 100 gram. Standartowo do frytek dodawana jest sól prosto z Kopalni Wieliczka, oraz plastikowe widelczyki w kolorach bliżej nieznanych. Za 5 groszy można dokupić wykwintne sosy z czerwonych buraków – zwane dalej keczapem.

Jak mówią ostatnie doniesienia, despotyczne władze Zagłębia Frytkowego stwierdziły, iż równie dobrym artykułem, na bazie którego można przyrządzać frytki jest olej samochodowy Karusek z szóstego tłoczenia ugniatany stopami przewodników tatrzańskich.

Zobacz też: