Grill: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 9: Linia 9:
[[Kategoria:Przedmioty codziennego użytku]]
[[Kategoria:Przedmioty codziennego użytku]]
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]]
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]]


== Grille "z Jaszczurem" ==

Najlepiej chodzic w 6 osob zeby nie bylo zawielkiego balaganu.
Kazdy musi trzymac grillowanie w tajemnicy zeby inni nie wiedzieli co ich ominielo.
Rozpalajac najlepiej trzymac w rekach kielbaski i zatanczyc taniec ognia aby upiekly sie i kazdemu smakowaly.
[[Plik:Grill.jpg]]

Wersja z 01:42, 25 cze 2009

Grill – urządzenie wymyślone do uprawiania coraz bardziej popularnego sportu ekstremalnego - grillowania. Najczęściej wykonany z rdzewiejącej blachy nierdzewnej, złomu lub bębna od pralki. Górną część stanowi kratka kanalizacyjna lub półka z lodówki. Grill może być opalany węglem, miałem, koksem, benzyną 98 lub sianem.

Jako urządzenie wysokotemperaturowe zapewnia względnie wysoką temperaturę otoczenia i teoretycznie zdatne do spożycia trunki.

  • W przypadku niekorzystnych warunków atmosferycznych służy do ogrzania odmrożonych kończyn.
  • Służy także do zniwelowania wszelkich śladów działalności imprezowej np.: paczek po fajkach, opakowań po wszelkiego rodzaju pokarmach, jak również innych odpadków.
  • Niestety nie pozwala na przetopienie szkła i aluminium ze względu na zbyt niską temperaturę pracy.

Obsługa grilla

Obsługę grilla stanowić może zespół w liczbie od 1 do 34 osobnika na metr kwadratowy powierzchni grillującej. Osobnik taki powinien być wyposażony w strój niepalny, aparat świeżego powietrza, sprej na komary, szlifierkę oscylacyjną, kij na wałęsające się psy oraz butelkę wódki. Ewentualnie może posiadać także węgiel, zapałki oraz sztućce do grilla.