Masło: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to 83.25.67.201. Autor wycofanej wersji to 78.88.227.216.)
M (Lv)
Linia 2: Linia 2:
[[Grafika:Maslo.png|thumb|200px|Zapas na zimę]]
[[Grafika:Maslo.png|thumb|200px|Zapas na zimę]]
'''Masło''' – produkt przemiany materii płynnej [[mleko|mleka]] wskutek długich nacisków.
'''Masło''' – produkt przemiany materii płynnej [[mleko|mleka]] wskutek długich nacisków.

==Pozyskiwanie==
'''Masło'''- (czyt. Lurpak)to zółte, lepkie, tłuste coś. Pozyskiwane przy ugniataniu mleka.

<math>mleko + ugniatanie = masło</math>


==Sposób użycia==
==Sposób użycia==
Produkt, należy wsadzić pomiędzy dwa kawałki [[chleb|wafla]] i spożywać na sposób popularnych lodów "Śnieżka".
Produkt, należy wsadzić pomiędzy dwa kawałki [[chleb|wafla]] i spożywać na sposób popularnych lodów "Śnieżka".
MASŁO to najbardziej lubiany i ceniony pokarm 21 wieku.
MASŁO jest największym wynalazkiem w histori ludzkości zazdroszczą nam go amerykanie ponieważ przeciętny Polak je 40 kilo tego specyfiku w ciągu 24 miesięcy


==Właściwości odżywcze==
==Właściwości odżywcze==
Jedna dawka pudełka rano zaspokaja chęć walenia głową o asfalt na cały dzień. Można delektować się nim cały dzień, bez użycia sztućców.(palcami ... lub jak wolisz nogami)
Jedna dawka pudełka rano zaspokaja chęć walenia głową o asfalt na cały dzień. Można delektować się nim cały dzień, bez użycia sztućców.


==Właściwości fizyczne==
==Właściwości fizyczne==

Wersja z 21:16, 17 sty 2010

Zapas na zimę

Masło – produkt przemiany materii płynnej mleka wskutek długich nacisków.

Pozyskiwanie

Masło- (czyt. Lurpak)to zółte, lepkie, tłuste coś. Pozyskiwane przy ugniataniu mleka.

Parser nie mógł rozpoznać (błąd składni): {\displaystyle mleko + ugniatanie = masło}

Sposób użycia

Produkt, należy wsadzić pomiędzy dwa kawałki wafla i spożywać na sposób popularnych lodów "Śnieżka".

Właściwości odżywcze

Jedna dawka pudełka rano zaspokaja chęć walenia głową o asfalt na cały dzień. Można delektować się nim cały dzień, bez użycia sztućców.

Właściwości fizyczne

  • Doskonale przewodzi ciepło, posiada także właściwości magnetyczne względem podłogi, co tłumaczy zdolność do upadku posmarowanych kromek chleba masłem w dół.
  • Chleb z masłem zawsze spada masłem do dołu, co można wykorzystać przy budowie napędu antygrawitacyjnego.
  • Doskonale nadaje się do wieczornych pogaduszek, można z nim się śmiało napić wódki oraz innych napojów alkoholowych.

Zobacz też