Książka kucharska: Różnice pomiędzy wersjami
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Misiek95. Autor wycofanej wersji to 81.168.186.221.) |
|||
Linia 4: | Linia 4: | ||
'''Przysmak teściowej''' |
'''Przysmak teściowej''' |
||
* 1 l |
* 1 l TRUTKI NA SZCZURY (ruscy na bazarze mają w smaku wódki) |
||
* 30 mg masła (nie margaryny, ona przecież wywołuje raka i inne szkodliwe choroby) |
* 30 mg masła (nie margaryny, ona przecież wywołuje raka i inne szkodliwe choroby) |
||
* 20 g |
* 20 g GUWNA (najlepiej świeży) |
||
* żywy pająk ( |
* żywy pająk (ZZA SAFY SMAKUJE NAJLEPIEJ) |
||
Wszystkie składniki mieszamy, tworząc nienadającą się do niczego breję, której kolor waha się między żółtym, a żółtym, z pływającym pająkiem i |
Wszystkie składniki mieszamy, tworząc nienadającą się do niczego breję, której kolor waha się między żółtym, a żółtym, z pływającym pająkiem i guwnem, ale przynajmniej jedzie od niej alkoholem, a o to nam przecież chodziło, prawda? Zresztą wszystkie inne składniki oprócz [[trutka na szczury|trutki]] nie są potrzebne. Kiedy maź jest już gotowa, zadzwoń do teściowej i powiedz, że masz przedni obiad. Smacznego! |
||
'''Bitwa pod Grunwaldem 1410''' |
'''Bitwa pod Grunwaldem 1410''' |
||
Linia 30: | Linia 30: | ||
'''Jajecznica [[Student|studencka]]''' |
'''Jajecznica [[Student|studencka]]''' |
||
* 4 jaja (najlepiej |
* 4 jaja (najlepiej z przed roku) |
||
* masło lub olej (na pewno nie własne - rozejrzyj się po lodówce i podbierz sąsiadowi) |
* masło lub olej (na pewno nie własne - rozejrzyj się po lodówce i podbierz sąsiadowi) |
||
* mięso ( |
* mięso (pająki z grila) |
||
* sól (no tą złotówkę na sól jakoś skombinujesz, nie? Jeżeli nie |
* sól (no tą złotówkę na sól jakoś skombinujesz, nie? Jeżeli nie odparuj własny pot) |
||
* pieprz (" |
* pieprz ("wypieprz". Serio. wypieprz. WYPIEPRZ!) |
||
Jajecznicę każdy głupi potrafi zrobić, więc sposobu przygotowania nie będzie. |
Jajecznicę każdy głupi potrafi zrobić, więc sposobu przygotowania nie będzie. |
Wersja z 20:25, 28 maj 2010
Książka kucharska (Biblia łasuchów) – zbiór porad i przepisów związanych z kuchnią zamieszczonych w jednej książce, w celu zaspokojenia wolnego czasu gdy połączenie internetowe przestanie działać. Zwykle używana tylko i wyłącznie jako zbieracz kurzu i wszelkiego paskudztwa. Ulubione miejsce lęgowe pająków.
Przykładowy przepis
Przysmak teściowej
- 1 l TRUTKI NA SZCZURY (ruscy na bazarze mają w smaku wódki)
- 30 mg masła (nie margaryny, ona przecież wywołuje raka i inne szkodliwe choroby)
- 20 g GUWNA (najlepiej świeży)
- żywy pająk (ZZA SAFY SMAKUJE NAJLEPIEJ)
Wszystkie składniki mieszamy, tworząc nienadającą się do niczego breję, której kolor waha się między żółtym, a żółtym, z pływającym pająkiem i guwnem, ale przynajmniej jedzie od niej alkoholem, a o to nam przecież chodziło, prawda? Zresztą wszystkie inne składniki oprócz trutki nie są potrzebne. Kiedy maź jest już gotowa, zadzwoń do teściowej i powiedz, że masz przedni obiad. Smacznego!
Bitwa pod Grunwaldem 1410
- 1 kg cukru
- 4 l wody
- 10 dag drożdży piekarskich
Składniki mieszamy razem i odstawiam w słoju, gąsiorku lub innym przystosowanym do wyrobu alkoholu pojemniku. Po dwóch tygodniach zlewamy płyn z nad osadu i destylujemy go. Voila! Bon Apetit!
Kurczak z winem – przepis na wspaniały wieczór z ukochaną
- Kurczak
- Litr czerwonego wina
- Koniak
- Tequilla
Alkohol mieszamy razem, do smaku można podać z sokiem; w formie drinka. Kurczaka wyrzucamy, bo jest do dupy. Spędzamy upojny wieczór z Brzydką Teściową.
Jajecznica studencka
- 4 jaja (najlepiej z przed roku)
- masło lub olej (na pewno nie własne - rozejrzyj się po lodówce i podbierz sąsiadowi)
- mięso (pająki z grila)
- sól (no tą złotówkę na sól jakoś skombinujesz, nie? Jeżeli nie odparuj własny pot)
- pieprz ("wypieprz". Serio. wypieprz. WYPIEPRZ!)
Jajecznicę każdy głupi potrafi zrobić, więc sposobu przygotowania nie będzie.
Zastosowania
- Idealnie zastępuje rozpałkę do grilla.
- Jak również jako wkład do kominka.
- Można ją wyrzucić do niebieskiego pojemnika na śmieci.
- Można się nią podetrzeć po skorzystaniu z wc (uważając żeby nie podcierać się stroną z przepisem na Bitwę pod Grunwaldem- patrz wyżej)
- Dodatkowo jeżeli chcesz być mega-kozak to można ją rozerwać na pół w jakieś 3 sekundy.
- Ewentualnie za jej pomocą można ugotować surówkę z kabaczków.
- Wielu używa ją jako brudnopisu, bądź ratuje lasy oddając ją na makulaturę.
- Oraz najbardziej hardkorowa wersja - Coś ugotować z przepisów zawartych w niej np. Sałatkę wegetariańską z mięsa (Uwaga, grozi śmiercią!), makaron z sosem pomidorowym, oraz co jest praktycznie niemożliwe - kaczkę pieczoną w sosie śliwkowym
- Jeżeli masz dwie książki kucharskie, to przepleść kartkę po kartce aby zdziwić się że nie idzie ich rozłączyć wysuwając je z siebie.